2018/03/16

Itsetehty Mangodippi

Mangot ovat parhaita juuri nyt. Kaupan hedelmähyllyt ovat täynnä syöntikypsiä mangoja joita voi käyttää smoothieissa, hedelmäsalaateissa tai vaikkapa syödä sellaisenaan. Minä olen himoinnut mangoja jo muutaman viikon ja pari päivää sitten sain päähäni ajatuksen mangodipistä. Meillä oli kaapissa odottamassa yhden ihanan sisustusliikkeen valikoimassa olleita pintasuolattuja korppuja jonka kaveriksi ajattelin tehdä pienen dippimössön. Meidän lapset olivat myös innoissaan mangosta jota käytämme melko harvoin normaalisti. Nuorempi poitsuista oli vähän skeptisempi ja vanhempi suorastaan yhtä innoissaan kuin minä. Eilen siinä sitten kävi niin, että me valmistimme dipin yhdessä ja dippailimme melkein kokonaisen paketin suolattuja korppuja meidän itsetehtyyn mango-tuorejuusto-curry-mössöön. Olimme tämän myötä vahingossa siirtäneet varsinaisen ruokanälän reippaasti eteenpäin niin, että jaksoimme syödä kunnon ruokaa vasta seitsemän aikoihin illalla. Hups. Oli vaan niin hyvää..

Mangodippi
1 syöntikypsä mango
Tuoretta minttua
100 gr Philadelphia-juustoa
2 tl currya
Suolaa
Pippuria
Chili-hiutaleita (jos pitää tulisesta)
Lisäksi: Ruissipsejä, suolattuja korppuja tai vaikka itsetehtyä näkkäriä.

Tee näin: Kuori mango ja laita hedelmäliha astiaan. Survo mango tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimen avulla. Lisää juusto ja mausteet. Mintun voi pilkkoa dipin sekaan tai lisätä erikseen suoraan dipatun leivän päälle.

Oikein herkullista viikonloppua!

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Nam, tuo on varmasti hyvää! Meillä on tuhottu viime viikkoina useampikin mango, mutta toisaalta onhan se oikea superhedelmäkin eli mikäs sillä on herkutellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mangossa on paljon hyviä vitamiineja ja kuitua! :D Harmi vaan, että niitä saa näin maukkaina ja hyvinä vain tähän aikaan vuodesta. Kunnon herkkua <3

      Poista