2018/09/10

Arkiruokavinkki: Pannuleipä lammasjauhelihalla

Kesällä saimme isi-ihmisen kanssa päähänpiston tarkoituksella yrittää laajentaa meidän arkiruoka-työkalupakkia. Lomamme ensimmäisten viikkojen aikana me vietimme paljon aikaa mökkikeittiössä yhdessä perheen kanssa tarkoituksella etsien ja testaillen uusia ruokia joita sitten voisimme tehdä myös arjessa. Arkena kun päähän ei tule muuta kuin nakkikeitto tai spagetti bolognese. (Heh. Tiedät ehkä mitä tarkoitan?). Jokaisella perheenjäsenellä oli oma tehtävä keittiössä kun suoritimme meidän tehtävää löytää uusia lempireseptejä arkeen. Meidän pikkuhiljaa muuttuessa mökkihöperöiksi vailla muuta järkevää tekemistä meidän iltaruokahetkestä tuli lomapäiviemme kohokohta. Tämän kaiken kokkailun perusteella löysimme meidän omaan arkeen muutamia uusia lemppareita tälle syksylle jotka ajattelin esitellä teille. Ensimmäinen ja ehdoton yhteinen kokoperheen lemppari oli pannuleivät lammasjauhelihalla ja minttujugurttikastikkeella.. 

Ensisilmäyksellä tämä saattaa kuulostaa haastavalta ruualta, mutta ei. Löysimme inspiraation tähän ruokaan Alex Nurmen keittokirjasta ja rakastuimme. Ensinnäkin lammasjauheliha on ehdottomasti löytänyt tiensä meidän perheen arkeen. Sillä saa kivasti pientä vaihtelua makumaailmaan ja se on helppokäyttöinen. Mikäli ei innostu leipomisesta pannuleivät voi hyvin korvata esimerkiksi pitaleipä-valmisversiolla joita löytyy esipaistettuna kaupasta. En ajatellut kirjoittaa tarkkaa reseptiä, joten olkoon tämä vain inspiraatio lähteä kokeilemaan omaa versiota tästä ruuasta. 

Arjen pikaversioon voisi käyttää:
600 gr lammasjauhelihaa maustettuna juustokuminalla, chilillä, suolalla ja pippurilla
Jugurttikastike jossa minttua, jugurttia, valkosipulia, persiljaa, suolaa, pippuria, sitruunanmehua
Valmiit pitaleivät
Lisäksi: Paistinpannulla pyöräytet kasvikset kuten paprika ja kesäkurpitsa 
Päälle Minttua.

Käytätkö sinä lammasta arjessa?

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Käyttäisin, jos perheessämme ei löytyisi suurta lampaiden ystävää, jo ja mielestä niitä ihania pörröisiä karvakasoja ei saa syödä... Niitä vain käydään rapsuttamassa ja paijaamassa aina kun on mahdollisuus! Ehkä sitten, kun lapset lentävät pesästä, niin käytän, mutta en kerro kuopukselle... Sitä aikaa odotellessa!

    VastaaPoista
  2. Nam, tämä menee testiin! Kiitos inspiraatiosta! Minua kyllä jäi kiinnostamaan noien leipien ohje :D

    Lammasjauheliha on ihan uusi tuttavuus, mutta lammaspaistia meillä tehdää silloin tällöin.

    VastaaPoista