2018/09/17

Tässä hän on - uusin perheenjäsenemme

Tiedän, että on hieman aikaista kirjoittaa asiasta mutta kun en malttanut odottaa. Kuten aiemmin olen vihjaillut, meille muuttaa siis nyt syksyllä ihana uusi perheenjäsen: vauva kilpikonna. Hän saapui Suomeen eilen ja jos kaikki menee odotetusti niin saamme viikon päästä kotiuttaa hänet. Kävimme tietenkin heti eilen katsomassa juuri saapuneita kilpikonnia eläinliikkeessä. Meidän nelivarvas maakilpikonna on arvioltaan kuusi kuukautta vanha, kuusi senttiä pitkä ja painaa hieman yli 60 grammaa. Ihana pieni tyyppi. Meidän kilppari oli eläinliikkeeseen tulleesta kolmesta veljeksestä kaikista vilkkain. (Sopii siis meidän perheeseen mainiosti. Hihii.) Voin kertoa, että se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Hän on niiiin ihana ja pieni. Olemme valmistelleet hänen tuloa jo viikkojen ajan ja hankkineet hänelle hienon kodin, piilopaikan, kiipeilypaikan, uudet valot, lisäravinteet ja hurjan paljon kaikkea mitä pieni kilpikonna tarvitsee...

Kilpikonna oli alunperin meidän esikoisen synttärilahjatoive. Hän ei toivonut yhtäkään lelua, mutta sen sijaan han halusi yli kaiken joko kaloja, liskon tai kilpikonnan. Pohdimme päätöstä pitkään ja kävimme tutustumassa tuttavaperheeseen jolla on ollut kilpikonna jo kymmenen vuotta. Siellä se päätös syntyi. Kilpikonna olisi juuri meidän perheeseen sopiva eläin. Vaikka alunperin etsimmekin jo varttuneempaa kilpikonnaa se osoittautui melkoisen haastavaksi löytää. Niinpää päädyimme pitkän etsinnän jälkeen pieneen vauvakilppariin. Meidän kilpikonna on syntynyt ja kasvatettu Ruotsissa josta hän nyt sitten matkusti pitkän matkan Suomeen. 

Meidän pieni kilppari saa täällä meidän kodissa oman huoneen johon rakennamme hänelle kodin. Kun hän vähän kasvaa rakennamme myös hänelle pihaamme aitauksen, sillä saimme ohjeet, että kilpikonnat viihtyvät mainiosti ulkona kesäisin. Kilpparit myös nukkuvat talviunta kunhan ne ovat kasvaneet hieman. Nelivarvaskilpparit saattavat elää jopa 60 vuotiaiksi joten saamme tästä pitkäaikaisen lemmikin. Vaikka tämä alunperin oli meidän esikoisen toive, niin koko perhe on tästä superinnoissaan. Minulla ja pikkupojilla ei koskaan ole ollut yhtään lemmikkiä, joten tämä on iso askel meille kaikille. 

Jee. <3

-Såfin

1 kommentti: