Huomasin juuri, ettei meidän kodissa ole perinteistä seinäkelloa. Seinäkellon tärkeys korostuu meillä nyt, sillä yritämme opettaa meidän esikoiselle hallinnoimaan omaa aamuaikataulua nyt kun hän jo muutenkin hienosti osaa kävellä kouluun ihan itse. Olisi kiva jos hän muutaman vuoden sisään oppisi jo laittamaan oman herätyksellon. Vaikka lasten itsenäiset aamut ovat vielä kaukainen haave niin olisi kiva jos meidän esikoinen jo pikkuhiljaa opettelisi kellon ja osaisi siitä katsoa milloin hänen pitäisi lähteä ulos ovesta. Hän tietenkin osaa jo pääpiirteet ja ymmärtää miksi kelloa pitää katsoa, mutta sellainen että hän osaisi arvioida, että "nyt olisi hyvä alkaa pukemaan kengät ja lähteä kohti koulua" on vielä aika kaukana. Meidän esikoisella on jo oma rannekello ja sitten nämä nykyajan lapset tietenkin oppii lukemaan digikelloja ennemmin kuin noita perinteisiä pyöreitä viisarikelloja. Silti minusta kumpikin olisi hyvä oppia ja haluaisin kannustaa siihen hankkimalla seinäkellon meidän olohuoneeseen..
1. House Doctor 2. Puik 3. House Doctor 4. Georg Jensen 5. SMD
Olen etsinyt kaunista seinäkelloa nyt jonkin aikaa, mutta täytyy sanoa, etten ole löytänyt sellaista täydellistä yksilöä. Haluaisin, että se olisi selkeä ja helppolukuinen, mutta silti siinä voisi olla jokin kiva pieni tvisti. Yllä olevaan kuvaan kokosin omat lempparini joista ehkä tuo keskimmäinen (3.) olisi kaikista kivoin: vähän vanhaa ja vähän uutta. Silti mietin, että olisiko hyvä jos kellossa olisi kunnolla vielä numerot ja viivat jotta sitä olisi helpompi lukea. Tavallaan sellainen vanhanaikainen "koulukello" voisi olla ihan hauska.
Onko sinulla antaa vinkkejä kivoista kelloista?
-Såfin
Suosittelen, että kellossa on ainakin numerot, niin lapsen on helpompi opetella miten kelloa luetaan. Viivat numeroiden välissä sen sijaan eivät ole niin tärkeitä. Ei se niin minuutin päälle ole! ��
VastaaPoistaTäälläkin on kello etsinnässä! Lasten kanssa olen huomannut, että ainakin osa numeroista on löydyttävä. Periaatteessa siten osaa laskea kyllä puuttuvatkin, mutta ilman mitään tai pelkillä viivoilla hahmottaminen on aluksi hankalampaa.
VastaaPoista