2018/09/11

Viimeisiä mökkiviikonloppuja

Viimeiset mökkiviikonloput ovat käsillä. Tänä kesänä olemme viettäneet perheen kesken poikkeuksellisen paljon aikaa mökillä. Ehkä jopa niin paljon, että teimme suorituksellamme pienen henkilökohtaisen ennätyksen. Me emme koskaan ole olleet sellaisia ihmisiä jotka viihtyvät paikoillamme pitkän aikaa. Tänä kesänä pyrimme kuitenkin siihen, että olimme loma-arkiviikot mökillä ja tulimme sitten viikonlopuksi kaupunkiin. Se oli ihanaa ja tätä aikaa on jo kenties vähän ikävä. Loppukesästä olemme onneksi pystyneet viettämään myös viikonloppuja mökkifiiliksissä. Joskus meillä on ollut ilo saada seuraa kaveriperheestä, niin kuin myös nyt pari viikonloppua sitten kun ystäväperheemme liittyi meidän seuraan mökkeilemään. Ystäväperheellämme on samanikäiset pojat kuin meillä ja ne tulevat todella hyvin keskenään toimeen. Välillä tietenkin vauhti yltyy hieman liian suureksi. Hihii..


Meidän pojat ovat ihanan oma-aloitteisia. He kulkivat saaressa ihan omia aikojaan ja keksivät puuhaa keskenään. Yksi hyvä hetki oli kun olimme antaneet niille lauantain kunniaksi pienet karkkikipot ja pojat katosivat tyytyväisinä metsään syömään niitä. Hetken päästä aloimme ihmettelemään miksi on niin hiljaista ja katsottuamme tarkemmin, emme enää löytäneet poikia mistään. Lyhyen etsinnän jälkeen pojat löytyivät meidän veneestä nautiskelemasta. (viimeinen kuva). Siellä he kuulemma "keskustelivat telkkariohjelmista". Pieni pelästys, mutta onneksi löytyivät ehjinä. Huh. 

Mökkiviikonloppuina panostamme yleensä herkulliseen ruokaan ja juomaan, niin myös nyt. Poikien itse kalastama kala savustettiin ja siitä teimme kalaleivät alkupalaksi. Ruuan lisäksi meidän perinteisiin kuuluu myös saunominen ja paljuilu. Päivät sujuu leppoisasti ja mökillä on aina niin rento fiilis. Kun pian on aika sulkea mökin ovet talveksi, minulla tulee ikävä tätä paikkaa. Se on ollut pakopaikkamme nyt myös syksyllä. Mutta yksi kiva juttu siinä on, että mökki laitetaan talviteloille joka vuosi:on taas tuplasti kivempaa korkata mökkeilykausi keväällä pienen tauon jälkeen. 

Joko teidän mökki on talviteloilla?

-Såfin

1 kommentti:

  1. Mökillä on kyllä ihanaa viettää aikaa! Meillä on vielä syksyllä edessä muutaman murskekuorman levitys sekä muutama muu projekti niin päästään sitten ensi keväänä heti paremmin nauttimaan :)

    VastaaPoista