2018/09/12

Parhaat palat reissustamme: Top 15 valokuvaa Islannista

Olen sanaton. Olemme juuri kotiutuneet Islannista ja se oli yksi parhaista lomamatkoistamme ikinä. Meidän reissussa koko perhe sai nauttia jostain mistä kaikki tykkäämme nimittän luonnosta. Islanti on sanoinkuvaamattoman kaunis maa. Ihan kuin oleskelisi toisella planeetalla. En voi uskoa, että jotkut ihmiset ovat niin onnekkaita, että saavat asua täällä koko ikänsä. Matkamme aikana näimme huikeita vesiputouksia, löysimme luonnosta kuuman lähteen, pulahdimme Blue Lagoonin vaaleansiniseen veteen, kävimme valasretkellä ja pysähdyimme monen superkauniin nähtävyyden kohdalle nauttimaan maisemista. Me olimme neljä yötä reissussa, mutta olin arvioinut matkamitan ihan täysin väärin. Täällä olisimme viihtyneet helposti viikon. Suurimman osan meidän nelipäiväisestä reissusta vietimme luonnossa kaupunkialueen ulkopuolella ja se näkyy myös kuvista. Yritin koota tähän alle 15 suosikkivalokuvaani välittämään pienen palan tunnelmaa meidän reissusta. (Voin kertoa, että tämä ei ollut mikään helppo tehtävä poimia näin muutama kuva).. 

Turisteja Islannissa oli paljon, mutta luontoa riitti jokaiselle. Reykjavik ei ehkä kaupunkina houkuttellut kovin paljon ja päätimme jo matkaan lähtiessä, että keskittyisimme pelkästään maisemiin, luonnon ihmeisiin ja liikkuisimme pääosin kaupungin ulkopuolella. Sitä varten olimme vuokranneet auton, tarkemmin sanottuna nelivetoauton. Kunnollinen auto on Islannissa tärkeä. Jotkut tiet ovat huonossa kunnossa ja haastavimmissa paikoissa ei saa ajaa ilman nelivetoautoa. Muutenkin auto on edellytys kun tekee tällaista lomamatkaa lasten kanssa. Huomasimme yllätykseksemme, ettei turistien joukossa ollut kovin paljon lapsiperheitä vaikka tämä oli meidän lapsien mielestä aivan mieletön paikka. He papattivat kilpaa koko lentomatkamme kotiin valaista ja maasta pulppuavasta kuumasta vedestä. He muistelivat mustalla rannalla löytyneitä täydellisen pyöreitä kiviä ja ihmettelivät mitä saattaisi käydä jos tippuisi vesiputoukseen. Saisinpa purkitettua heidän innostuksen.

Kuten ehkä saatatte arvata, tulen vielä kertomaan meidän huippuhetkistä ja erikoisimmista kokemuksista erikseen kunhan saan käytyä valokuvat läpi kunnolla (ja purettua matkalaukut. Hihii..)

Oletko sinä käynyt Islannissa?

-Såfin

PS. Olen itse työreissussa jonka johdosta blogi päivittyy ensi kerran launtaina..

4 kommenttia:

 1. Wau upeita kuvia! Islanti vaikuttaa niin kauniilta paikalta, harmi etten itse ole vielä sinne asti ennättänyt! :)

  VastaaPoista
 2. Vau, niin upeita kuvia! Islanti on varmasti aivan mielettömän upea paikka!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kun jaoit kuvat ja tunteet Islannista. Matkakuume iski pahemman kerran :)

  VastaaPoista
 4. Ollaan oltu työleirillä Islannissa kansallispuistossa miehen kanssa. Rakastuin paikkaan ihan täysin!

  VastaaPoista