2018/09/24

Legomessuilla

Tänä viikonloppuna tapahtui paljon kivaa. Olemme nähneet sukulaisia ja ystäviä ja liikkuneet eri puolilla kaupunkia hankkimassa uusia kokemuksia. Meidän esikoinen täytti 7-vuotta joitain viikkoja sitten ja hän sai silloin lahjaksi liput Pii Poo Legotapahtumaan joka oli yksi meidän tämän viikonlopun kohokohdista. Legorakennustapahtuma järjestettiin siis Helsingin Messukeskuksessa ja sen idea oli, että lapset ja aikuiset kokoontuivat pitkien pyötien ääreen ja rakensivat oikeastaan mitä tahansa legoista. Oman teoksen sai sitten valokuvata ja viedä näyttelyalueelle kaikille nähtäväksi. Messuilla oli tietenkin myös paikalla paljon legoharrastajia ja heidän huikean hienoja rakennelmia. Pienimmille lapsille oli duplorakennusalue joka oli täynnä pieniä taaperoita ja heidän vanhempia. Koko messukeskusalue huokui innostuneisuutta ja luovuutta..

Meidän pojat ovat aina tykänneet legoista. Tätä kuvaa hyvin se fakta, että synttärit tai jouluaatto ei heidän mielestä ole mitään jos lahjaksi ei saa yhtään legoja. Heh. Meidän poikien huoneissa on laatikkokaupalla legoja, mutta kaikista kivointa on se kun uuden legopakkauksen saa rakentaa ensimmäistä kertaa yhdessä isin kanssa. Kummatkin meidän pojista ovat oppineet lukemaan ja seuraamaan kuvaohjeita nimenomaan legojen avulla. Legoilla rakentaminen on minusta myös todella luovaa työtä. Siinä pitää suunnitella, ideoida ja testata omia taitojaan. Minusta legoilla rakentaminen on kehittävää siksi se on harrastus jota haluamme tukea niin kauan kuin pojat itse ovat kiinnostuneita siitä. 

Messuilla poikien legoinnostus näkyi. He rakensivat näyttelyaluetta varten hienon soturilinnan ja "maailman pisimmän auton". Kävimme ihmettelemässä legoharrastajien rakennelmia ja kättelimme legomaskottiukkojen kanssa. Pojat olivat  super-innoissaan tästä kaikesta. Mukaan messuille pojat saivat pienen rahan jolla olimme luvanneet, että he saavat ostaa legoja. Erityisen kivaa oli se, että legoja oli myynnissä "kilohinnalla". Käytettyjä legoja sai itse kerätä minigrip-pusseihin mielensä mukaan. Hitti lasten kesken oli myös "kokoa oma legoukko"-piste. Kertakaikkisen huippukiva tapahtuma kaikille legohulluille. 

Satuitko sinä vierailemaan Legomessuilla tänä vuonna?

-Såfin

1 kommentti:

  1. Tuo olisi ehdottomasti ollut meidän pojille hittikohde! Meillä on Legoja ihan joka paikassa, mutta silti niitä toivotaan vielä lisää. Toisaalta ovat kyllä mahtavia rakentajiakin :)

    VastaaPoista