2018/09/20

Kuumassa lähteessä keskellä luontoa - Landbrotalaug

Yhtenä toiveena meidän Islannin matkalla oli se, että löytäisimme luonnonvaraisen kuuman lähteen jossa voisimme kylpeä. Tämä ei ole mikään helppo tehtävä, sillä nämä lähteet poistetaan aina välillä google mapsista, joten pienimuotoiseen etsintään on syytä varautua. Tämä on kuitenkin ollut minun pitkäaikainen haave joten päätimme tarttua haasteeseen. Tiesimme, että olimme etsimässä kuumaa lähdettä (Hot Pot) paikassa nimeltä Landbrotalaug. Me lähdimme kunnianhimoisesti ajelulle Reykjavikista pohjoiseen kohti Sneafellsia ja ihailimme samalla tietenkin huikeita maisemia, ihania vuoria ja satoja ja jälleen satoja lampaita jotka söivät ruohoa tienvarsissa. Minua jännitti hieman kuuman lähteen etsintä lapset takapenkillä, sillä minun pinna on huomattavan lyhyt siinä tapauksessa, että jokin menisi pieleen. Tiesimme, että ajomatka kohti etsimäämme paikkaa olisi noin kaksi tuntia, Noudatimme kirjallisia ohjeita jonka mukaan etsimämme paikka pitäisi löytyä seuraavista koordinaateista: GPS: N64 49.933 W22 19.110. 

Kuten kuvista saattaa päätellä niin löysimme perille vain yhden väärän käännöksen jälkeen. Löysimme kaksi luonnonlähdettä alueella joista toinen oli pieni ja syvä ja toinen taas paremmin soveltuva lapsille koska se oli matala ja iso. Alueellahan ei tietenkään ole mitään pukukoppeja tai suihkuja, mutta rohkeimmat palkitaan. Puimme uimavaatteet päälle ja kokeilimme onneamme ensin pikkuvarpaalla ja lopulta pulahdimme kokonaan kuumaan lähteeseen. Sen lämpö taisi näin ihotuntumalta olla hieman yli 40 astetta. Juuri täydellistä kun ulkoilma oli kymmenen astetta. Suurempaan ja matalampaan kuumaan luonnonlähteeseen oli vedetty putki maan sisältä jonka avulla siihen pystyi valuuttamaan lisää kuumaa vettä suoraan maasta. Tietyissä paikoissa kuumaan lähteeseen pulppusi kuumaa vettä suoraan maan sisältä ja niissä paikoissa ei kannattanut istua kovin pitkään sillä vesi oli todellakin kuumaa. Heh. (Poltin kankkuni pari kertaa.) Viihdyimme lähteessä ehkä kolme varttia jonka jälkeen paikalle ilmeistyi yksinäinen pyöräilijä. Annoimme hänelle tilaa ja hiivimme autoomme vaihtamaan kuivat vaatteet päällemme. 

Kaikenkaikkeaan tämä oli aivan huikea kokemus. Landbrotalaugin kuuma lähde sijaitsee niin kauniissa paikassa, että tämä kaikki oli melkein henkeäsalpaava kokemus. Pieni jännitys ja mahdottoman hienot vuoret ja aukeat maisemat lähteen ympärillä teki tästä ikimuistoisen kokemuksen meidän koko perheelle.

Kiitos Ihan vaan tavismutsi vinkistä!

-Såfin

PS. tämän myötä sain ruksata yhden asian minun henkilökohtaiselta Bucket listiltä! Jippii..

2 kommenttia:

  1. Kiva, että löysitte paikan! Niin täydellinen mesta! <3

    VastaaPoista
  2. Oi, näyttää ihanalle♥ Tuollaisesta kokemuksesta olen itsekin joskus haaveillut!

    VastaaPoista