2015/11/14

Askelta lähempänä unelmakotia

Nyt asian laita on näin, että rakennamme itsellemme kotia lasten tulevan koulun viereen. Tontti on oikeasti kivenheiton päässä koulupiirin sisäänkäynnistä, eikä lasten tarvitse ylittää yhtään autotietä päästäkseen sinne. Tämä oli pääsyy siihen miksi valitsimme juuri tämän tontin rakennuspohjaksi meidän tulevalle kodille. Ja NYT olemme saaneet ensimmäiset vedokset suunnittelijoilta. Teimme heille listan asioista joita ehdottomasti toivomme meidän tulevaan kotiin ja listan asioista joita olisi "kiva olla". Viimeisenä listasimme myös ne asiat joita emme missään tapauksessa halua meidän tulevaan kotiin. Lisäksi olimme tehneet joitain lyijykynähahmotelmia, siitä miltä se ehkä voisi näyttää ymmärtämättä sen enempää talon rakentamisen teknisestä puolesta.

Vaikka suunnitelma ei tietenkään ensimmäisellä kierroksella ollut aivan täydellinen se oli silti ihana ja nyt me näimme sen - suuntaa-antavan kuvan siitä miltä meidän tuleva koti tulee näyttämään. Toki haluamme vielä tehdä pieniä muutoksia mutta ainakin itse olen yllättynyt siitä miten hyvin he olivat ottaneet meidän toiveet huomioon. Wau! Toiveiden keskiössä ja suunnitelman tärkein asia oli maksimoida meidän olohuone, keittö ja oleskelutila niin, että meidän perhe, ystävät ja sukulaiset mahtuvat sinne ilman tinkimistä. Ja siinä se sitten oli. Keskellä suunnitelmia. Valtavan kokoinen tila. Ihanaa. Niiden seinien sisällä meidän lapset sitten leikkivät kavereidensa kanssa ja niillä lattioilla he pötköttelevät iltaisin telkkarin edessä ja niihin ikkunoihin he tulevat jättämään pienet kädenjälkensä..

Olemme askelta lähempänä.

-Såfin

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta! <3 Mäkin haluaisin toisaalta rakentaa/rakennuttaa (mutta tiedän, että meidän tapauksessa siinä menisi parisuhde :D) ja toisaalta vaan muuttaa. Pois rivitalosta - omakotitalo olisi se unelma. Saisi todellakin olla oman itsensä herra, eikä tarvitsisi kysellä keneltäkään lupia tms. Mutta parin vuoden päästä alkavaa O:n koulupolkua ajatellen tämä on aivan paras paikka asua. Meillä nimittäin lähikoulu on viereisellä tontilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Me olemme kyllä etukäteen jo tiedustettu että tulemme riitelemään tämän projektin aikana ja toisaalta sovittu että se on ihan ok. Hahaa.. Riitaa tulee tietenkin raha-asioista, aikatauluista, pieleen menneistä suunnitelmista ja muista vastoinkäymisistä. Maku meillä on onneksi hurjan samanlainen, joten toivon että on edes yksi asia josta emme tule riitelemään.. Hihii.. :D

   Poista
 2. Hups, pitäis taas jo olla menossa, mutta pikaisesti; Mahtava sijainti koulua ajatellen ja meillä oli samainen toive. Tilaa sinne missä sitä oikeasti tarvitaan ja mistä siitä yhdessä nautitaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että teilläkin on toteutumassa tällainen unelma! Tämä on vaan niin ihanaa! :) <3

   Poista
 3. Kuulostaa ihan mielettömän upealta! ♡ Vitsit kun joskus tulevaisuudessa saisi itsekin suunnitella oman kodin alusta loppuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä me nautitaan ja yritetään saada ne kaikki unelmat mahtumaan pieneen pakettiin :D Pidetään peukkuja että tekin pääsette toteuttamaan unelmaanne joskus!

   Poista
 4. Oi mä oon aivan täpinässä teidän puolesta <3 :)

  VastaaPoista
 5. Olisi kiva kuulla mitä teidän listassa luki, sekä must have -jutut että ei missään nimessä -jutut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. Tästä voisi varmasti kirjoittaa ihan oman postauksenkin. :D Sen verran paljon haaveita meillä on uuteen kotiin liittyen. "Must-have" listalla oli paljon asioita. Haluamme mm. ehdottomasti ison keittiö/olohuone yhdistelmän, josta on kulku ulos terassille, korkea huonekorkeus, kaksi vessaa, takka. Lisäksi haluamme kaksi erillistä sisäänkäyntiä jotta toisen kautta voi kulkea kun lapset ovat kuravaatteissa. Haluamme makuuhuoneet kellariin ja keittiö pitää ehdottomasti maan tasalla.. Ei missään nimessä jutut olivat mm. muutaman portaan tasoerot, vessanpytty suihku/saunatilassa ja vessoja joihin on käytetty turhan paljon neliöitä.. :D

   Poista