2015/11/24

Helsingin keskusta

Olimme sopineet treffeistä kahden pienen neidin kanssa Stockmannin kellon alle. Nämä neidit: 1- ja 4-vuotiaat siskokset (ja tietenkin heidän äitinsä) odottivat meidän porukkaa saapuvaksi ja olimme monta pitkää minuuttia myöhässä. Meidän oma 4-vuotias ei tietenkään malttanut kävellä yhtään nopeammin vaikka olimmekin aikataulusta jäljessä. Helsingin ydinkeskusta on tänä vuonna nimittäin valaistu kauniimmin kuin koskaan. Matkalla piti ihastella, pysähtyä, osoitella ja ihmetellä. Törmäsimme mm. muutamaan valoporoon keskellä Esplanadin puistoa. Ihmiset olivat harvinaisen iloisella tuulella, katsoivat toisiaan silmiin (joka siis minusta on aika poikkeuksellista) ja melkein kaikkia hymyillytti - kaikki kadut näyttivät kylpevän valossa. Enkä muuten aikoihin ole nähnyt näin paljon ihmisiä ottamassa selfieitä, mukaanlukien minä itse. Hahaa..

Kuvien perusteella ehkä arvasitte, että meidän lopullisena kohteena oli Stockmannin jouluikkuna. Ikkuna avattiin yleisölle viime viikonloppuna ja meidän piti tietenkin heti päästä ihailemaan tätä taideteosta. Tänä vuonna myös vieressä sijaitseva lego-ikkuna oli varsin vaikuttava! Palkittiin itsemme vielä lopuksi ravintolaruualla ja kirjaostoksilla Akateemisessa. Ai että tästä koko seikkailusta tuli hyvälle mielelle ja kiitos vain vauhdikkaille neideille seurasta!

Onko teidän kotikaupungissa joulukatua vai suunnitteletteko kenties retkeä juuri Helsingin joulukadulle?

-Såfin

10 kommenttia:

 1. Oi kyllä jouluinen Helsinki olis varmasti upea kokemus <3
  Meillä kyllä kaupunki laittaututuu jouluun ja nyt viikonloppuna taitaakin olla viralliset joulunavajaiset :) Sinne olis kyllä tarkoitus mennä pyörimään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minusta ainakin on :D Lapset niin rakastavat tällaisia tempauksia joten kivaa, että teilläpäin myös järjestetään joulunavajaiset! Näin se joulumieli pikkuhiljaa hiipii iloa tuomaan <3

   Poista
 2. Mä olisin niin halunnut olla kattomassa sunnuntaina sen joulukadun avauksen, mutta eihän täältä kotoa mihinkään uskaltanut lähteä. Pakko mennä meidänkin kyllä joku iltapäivä katsomaan noita valoja.

  Tuo on muuten hassua, siis toi ihmisten hyvä mieli, hymyily ja silmiin katsominen. Aurinko saa ihmiset hyvälle tuulelle, mutta lähes saman reaktion saa pieni pakkanen ja pikkiriikkinen määrä lunta pitkän synkän ja ehkä märän kauden jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo joulukadun avaus on kiva tempaus! :D Etenkin kulkue on aivan mahtava joulupukkeineen ja tonttuineen. Hihii..

   Minä olin kyllä oikein hämilläni kun ihmiset katselivat silmiin ja hymyili! Keskitalvi on kohta täällä ja silti tuo lumi jaksaa ilahduttaa ja hymyillyttää. Pakkanen kyllä piristää kummasti ja pöpötkin kuolee! :D

   Poista
 3. Jouluinen helsinki on niin kaunis! <3 haaveilen pääseväni sinne päin vielä ennen joulua, kiertelemään kauppoihin ja ihailemaan katukuvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on! :D Toivottavasti pääset! Silloin kannattaa kyllä kävellä muutama askel myös Espan puistoa. Se vasta tunnelmaa onkin! <3

   Poista
 4. Oi, varmasti lapsille satumaisen ihana elämys! Täällä tuppukylässä on vaan pimeyttä, mutta onneksi lapsille saa taianomaista joulutunnelmaa luotua kotonakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli! :) Lapset aina ihmettelevät ja fiilistelevät noita liikkuvia pikku eläimiä ja tonttuja Stockan ikkunassa. Tunnelman saa kyllä ehdottomasti luotua myös kotiin.. ja ainahan voi askarrella vaikka oman näyteikkunan tonttuineen! Hihii..

   Poista
 5. Kevyesti kadehdin tässä asiassa kyllä kaupungissa asuvia. Meillä on täällä jossain vaiheessa joulukadun avajaiset mutta sekin on mennyt jotenkin vuosi vuodelta suppeammaksi tapahtumaksi eikä mitään hienoja valaistuksia tietenkään ole kun pikku kylällä asutaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tässä paljon hyviä puolia asua kaupungissa. Toisaalta täällä on monia huonojakin puolia.. Ruuhkaa, tungosta, kiireen tuntua jne. :/ Mutta joo, joulukadun avajaiset ja joulutunnelma keskustassa on kyllä yksi hauskimmista jutuista mistä täällä voi nauttia!

   Poista