2015/11/11

Joulutunnustus

Olen yrittänyt hillitä itseäni tässä fiilistelyn määrässä. Jotkut teistä ei ehkä tiedäkään, mutta voin nyt tässä julkisesti myöntää, että olen aikaimoinen pahempaa sorttia oleva joulu-fiilistelijä. Olen pikkuhiljaa kerännyt rohkeutta, jotta kehtaisin puhua tästä asiasta. Hahaa.. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka olen fiilistellyt, intoillut ja ostellut kaikenlaista joulua varten en yksinkertaisesti ole kehdannut kertoa siitä täällä blogissa. Nyt kun kalenterikin näyttää, että olemme reilusti marraskuun puolella kai minäkin saan kertoa meidän joulukuulumisista..?Meidän suurin projekti jouluun liittyen on tällä hetkellä lasten joululahjakalenterin tekeminen. Tämä on minusta aivan ihanaa askartelua ja 24 pienen lahjan hankkiminen on ollut tosi hauskaa ajanvietettä. Lupaan kertoa tästä lisää myöhemmin. Olen ostanut uuden mukin joulukukkaa varten, hankkinut liput joulukonserttiin, ripustanut valotähden ikkunaan, leiponut pipareita lasten kanssa, hankkinut suuren osan joululahjoista ja paketointivälineistä, lukenut joululehtiä ja toissapäivänä korkattiin sitten ensimmäinen glögipullo perheen kesken ja nautittiin pipareiden, viikunoiden ja juuston kanssa. Nam.

Ymmärrät siis ehkä nyt?! Hahaa.. Meillä siis todellakin fiilistellään joulua!!

Valmistellaanko teillä joulua hyvissä ajoin vai tehdäänkö kaikki kertarykäisyllä juuri ennen itse juhlaa?

-Såfin

9 kommenttia:

 1. Ihanaa joulu fiilistelyä <3 Kyllä meiltäkin jo joulukoristuksia löytyy :D Lahjoja oon yleensä hankkinut pitkin vuotta mutta nyt ajattelin että menisin yksin oikein joululahja ostoksille ja laittaisin lapset (tai ainakin Akun) siksi aikaa hoitoon :) Sitten rauhassa paketoisin ajan kanssa. Kyllä joulua saa fiilistellä ja laittaa hyvissä ajoin, sitten se on hetkessä ohi kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on <3 Minusta olisi myös ihanaa mennä erikseen joululahjaostoksille kaikessa rauhassa. Viimeisinä jouluina olen kuitenkin ostanut valtaosan kaikista lahjoista netistä. Siinä kauppojen kiertämisessä on kuitenkin jotain ihanaa.. :)

   Poista
 2. Ai joko saa koristella joulua? :D Mä oon jo oarin viikon ajan miettinyt, että joko sais laittaa jouluvalot niin ulos kuin sisällekin, koristella muutenkin ja juoda glögiä. Vielä en ole kehdannut, ehkä se on tää ulkoilman lämpökin mikä jarruttaa itseäni.

  Joulukalenteri on vaiheessa. Viime vuonna tein pilttipurkeista joulukalenterin, joten tänä jouluna en tee uutta, mutta täyttää tuo pitäisi. Pää vaan lyö aivan tyhjää sisältöideoiden kanssa, kun en jokaiseen haluaisi karkkia/keksiä/purkkaa tms. laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa.. no, minusta kyllä saa! :D Jouluvalot on meillä ollut jo muutaman viikon.. Hahaa.. Onneksi me ei meidän naapurustossa olla ainoat - monella muullakin on jo ilmaantunut ikkunoihin ja kuisteille pieniä valoja.

   Minusta on aiemmin myös ollut hieman vaikeuksia löytää pikkulahjoja lapsille. Tänä vuonna keksimme kuitenkin ihan uusia hyviä vaihtoehtoja mm. tatuointitarroja, ikkunanpiirrustus-tusseja ja heijastimet.. :D

   Poista
 3. Tunnustan olevani täysin jouluhöperö ja tartuttaneeni sen geeneissä myös kolmeen lapseeni :D Mies alkaa ehkä hiljalleen kaikkien näiden reilu kymmenen yhteisen vuoden jälkeen oppimaan myös tavoille eli kyllä, meillä on jo joulu pitkällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa.. Kuulut siis samaan "jouluheimoon" kuin minä.. :D Meidän lapset odottavat kyllä myös joulua, eniten kuitenkin varmaan niitä lahjoja..Ehkä ne vuosien myötä oppii fiilistelemään myös tätä joulutunnelmaa..

   Poista
 4. Hihii <3 kyllä saa jo reilusti fiilistellä joulua :D
  Meilläkin on jo leivottu torttuja ja juotu glögiä, punaiset verhot on ikkunassa ja tontut kaiveltu esiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! :) Ai teillä on jo tonttuja esillä..?! Ihanaa. Minä odotan seuraavaksi, että saisi ottaa sisätiloihin jonkun mini-kuusen, ehkä vaan sellaisen ruukkuversion.. Hihii.. <3

   Poista
 5. Ihanaa että joku muukin on ihan hulluna jouluun! Mä en malttaisi pitää näppejä erossa joulukoristeista nimittäin :D Mullakin on suunnitteilla diy versio joulukalenterista ;)

  VastaaPoista