2015/11/22

DIY pakettijoulukalenteri

Nyt on sen aika. Tarinat tontuista on meidän perheessä jo arkipäivää ja SEN odotus on alkanut. Meillä on ollut tapana tehdä lapsille pakettijoulukalenteri. Lapset saavat vuorotellen avata pienen paketin ja samalla lievennämme heissä jouluaaton odotuksen oireita. Ja arvatkaapas mitä, tällainen pakettijoulukalenteri on eilen muuttanut meidän lipaston päälle ja voitte vain kuvitella miten suuri lasten innostus on. Ideana tänä vuonna oli yksinkertaisesti luoda sellainen kaunis kasa paketteja minikuusen viereen. Siksi tämän joulukalenterin nimeksi tulee.. tattadaaa: "Minijoulu". Väreiksi valittiin ehkä vähän erilaiset kuin perinteiset jouluvärit - valkoinen, haalea vaaleanpunainen ja vaaleanvihreä. Jokainen paketti sai numeronsa ja sitten eikun vaan odottamaan joulua.Viime vuonna ripustimme joulukalenterin henkariin. Silloin koin ongelmaksi keksiä sisältöä paketteihin. Tänä vuonna ideoita oli jopa liikaa, ja ajattelin siksi jakaa vähän meidän pakettien sisältöä muille jotka pähkäilee saman ongelman kanssa. Meidän pakettijoulukalenterissa on mm. siis seuraavanlaisia juttuja: suklaakarkkeja, rusinapaketit, heijastimet, mini-legoukot, lasten tatuointeja, joulusukat, tusseja joilla voi piirtää ikkunaan, kuusenkoristeita, purkkaa, pienet mekaaniset minirobootit, dinosauruslelut ja lasten suunnittelemat minipehmot Ikeasta.

Onko teillä ollut tapana tehdä pakettikalenteri, vai suositko perinteistä luukkukalenteria?

-Såfin

PS. Pikkujoulukuusemme ihana latvatähti on Valona-merkkinen ja se on valmistettu Porvoossa suomalaisesta puusta. Himoitsen ni-iin heidän samanhenkistä himmeliä..

6 kommenttia:

 1. Kiva idea! Meillä on lapsilla omat tonttupussukat, joihin tontut käyvät jättämässä pieniä yllätyksiä tai yhteiseksi joulukirjan tms. isompaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Kyllä lapset ovat innoissaan kaikista tällaisista pienistäkin lahjoista.. Hihii..

   Poista
 2. Oih, ihania ideoita ja ihania pussukoita/paketteja! <3 Me mentiin nyt sieltä missä se aita on matalin ja ostettiin valmiit kalenterit. O sai legokalenterin ja D playmobilin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D <3 Kyllä valmiitkin kalenterit ajavat ihan saman asian. Tärkeintähän on juuri se odotus ja jännitys! Olen muuten huomannut, että meidänkin esikoinen on katsellut juuri tuota lego-kalenteria. :)

   Poista
  2. No vähän sillä tässä nyt mentiinkin, että vastattiin lasten toiveisiin ja hankittiin sellaiset, mitä he halusivat :D

   Poista
 3. vau! Todella ihana joulukalenteri ♡ Mä oon myös tekemässä tytöille itse kalenteria ja ensin ajattelin tekeväni sen pyykkipojista ja paperipusseista mutta sitten päätinkin hyödyntää pilttipurkkeja, joten niitä sitten :D

  VastaaPoista