2015/11/30

Joululahja lapselle - hyväntekeväisyys

Loppuvuotta kohden meidän perheessä aktivoidutaan yleensä miettimään miten voisimme auttaa muita. Tätä kuuluisi tottakai ajatella pitkin vuotta, mutta erityisesti ajatus lapsista jotka eivät syystä tai toisesta voi viettää kunnollista joulua koskettaa ja surettaa. Kaikista paras vaihtoehto olisi tietenkin itse osallistua keräysten toteuttamiseen, mutta meidän aika menee aika tehokkaassakin käytössä sen oman arjen pyörittämiseen. Halusimme silti auttaa jollain tapaa. Kun kerroimme lapsillemme mahdollisuudesta lahjoittaa muutama hyvänkuntoinen lelu jollekin toiselle lapselle joululahjaksi, ei kestänyt montaa minuuttia ennen kuin meidän reipas esikoinen oli löytänyt kolme lelua jotka voisivat löytää vielä paremman kodin toisen lapsen luota. Hänen ainut huoli oli se, miten lahjan saaja osaa kutsua lelua oikealla nimellä..


Meidän lelulahjoitus meni tänä vuonna Hope-yhdistyksen ja Stockmannin yhteiseen kampanjakeräykseen, jossa lapselle voi ostaa tai lahjoittaa hyvänkuntoisen vanhan lelun  joululahjaksi. Kampanja on käynnissä 15.12 asti ja mikäli lelun haluaa ostaa uutena Stockmannilta, siitä saa -20% alennusta. Me aikuiset taas osallistuimme omalta osaltamme tukemaan Folkhälsanin keräystä, joka toiminnallaan pyrkii auttamaan tukea tarvitsevia lapsiperheitä. 

Mikä on sinun suhtautuminen hyväntekeväisyyteen? Herkistytkö sinäkin kenties erityisesti joulun aikaan osallistumaan tällaisiin keräyksiin?

-Såfin

8 kommenttia:

 1. Kuulin vasta pari päivää sitten tuosta Hopen ja Stockan yhteisestä "keräyksestä". Katsoin Stockan sivuilta sen lahjalistan läpi ja ajattelin, että tottakai mä voin yhdelle lapselle ostaa ja lahjoittaa lahjan. Mutta en sitten tajunnut ollenkaan, että miten sen teen. Tiedätkö, pitääkö mun mennä kauppaan asti tekemään tämä osto vai onnistuuko se helposti netin kautta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tämä on aivan ihana keräys :) Lahja pitää ostaa Stockmannin tavaratalosta ihan paikanpäällä - Toivottavasti ensi vuonna kehittävät toimintaa, minustakin olisi kätevää jos lahjan voisi ostaa suoraan netistä! <3

   Poista
 2. Meillä lapset on aina innokkaina ottamassa osaa milloin mihinkin keräyksiin. Mainosorjana meidän 5-vuotiasta on nyt hirveästi puhuttanut se mainos missä on saman ikäinen poika. Eiköhän siis jokonkin keräykseen osallistuta tänäkin jouluna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu kyllä jotenkin herkistää ajattelemaan myös muita perheitä ja heidän joulunviettoa. Ihanaa, että lapset myös ovat hengessä mukana, vaikka näitä asioita voi olla hieman vaikeaa selittää heille. Me lahjoitimme aiemmin myös ulkovaatteita tarvitseville ja esikoistamme rupesi itkettämään kun kerroimme ettei kaikilla ole varaa ostaa talvivaatteita <3 <3

   Poista
 3. Kyllä joulun aika herkistää ajattelemaan vähempiosaisia ja osallistumme paikalliseen Joulupussi-keräykseen <3 Tavoitteena on päästä myös mukaan talkoisiin joissa kootaan avustuspusseja perheille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin siinä yleensä käy! :) Hienoa jos sinulla kaiken lisäksi on aikaa käydä kokoomassa avustuspusseja. Sehän on kaikista arvokkain lahja jos vaan on mahdollista lahjoittaa omaa aikaansa <3

   Poista
 4. Minun tulee osallistuttua keräyksiin juurikin joulun aikaan. Keräykset, joihin osallistun ovat vaihtuneet vuosittain. Tämän asian suhteen menen fiiliksellä. Vielä ei ole hajua, mikä se tämän vuoden kohde tulee olemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä keräyksethän ovat aivan tunne-asioita! Yleensähän omat ajatukset pyörivät sen ympärillä mikä aidosti koskettaa tai mihin voi samaistua.. Toivottavasti löydätte hyvän kohteen! :)

   Poista