2015/11/26

Tänään olin hyvä äiti koska..

Kun istun kirjoittamassa tätä kello on jo paljon. Lapsemme ovat jo nukkumassa ja yleensä mietin tässä vaiheessa iltaa mennyttä päivää. Kokoan ja lokeroin mielessäni päivän tapahtumat, tilanteet ja asiat. Yleensä mietin myös missä asioissa onnistuin ja missä asioissa olisin voinut toimia toisin ja olla ehkä hiukan parempi äiti. Liian usein keskityn liikaa niihin asioihin joiden parissa olisin voinut toimia paremmin - mutta ei tänään. Päätin keskittyä vain niihin asioihin joissa tänään onnistuin äitinä. Tänään on se ilta kun olen armollinen itselleni ja näen vain ne hyvät asiat..


(Pictures by: L. Stormbom) 

Tänään olin hyvä äiti koska: 
- Jäin ekstra pitkäksi minuutiksi aamulla makoilemaan ja halailemaan lapsia
- Jaksoin kannustaa meidän vanhempaa poikaa nurinpäin olevien housujen kääntämisessä ja pukemisessa, vaikka olisin voinut tehdä sen hänen puolesta ja olla valmis aika paljon nopeammin.
- En menettänyt hermojani aamulla vaikka aikataulu petti (taas)..
- Lähdin illalla ekstra-vanhempana mukaan meidän nuorimmaisen sirkustemppukouluun, vaikkei minua oikeasti oltaisi tarvittu.
- Viikkasin ennen nukkumaanmenoa lasten kaappeihin hurjan paljon puhtaita vaatteita.
- Selitin meidän vanhimmalle pojalle miksi hänen paljettitonttulakkinsa oli joidenkin mielestä diskotonttulakki päiväkodin pikkujouluissa.
- Kävelin käsi kädessä meidän nuorimmaisen kanssa sateessa ja annoin hänen jäädä tutkimaan pikkukiviä vaikka kastuimme huolella.
- Venyin auton etupenkiltä syöttämään hätä-banaanin meidän nuorimmaiselle.
- Opetin meidän vanhimmalle "stadin slangia"
- Luin ennätyspitkän jouluaiheisen iltasadun meidän esikoiselle.

Jokaiseen päivään mahtuu oikeastaan aika paljon hyvää, kunhan vaan muistaisi miettiä niitä! 

Mietitkö sinä usein äitiydessä onnistumista ja epäonnistumista?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Helposti sitä iltaisin miettii juurikin sitä mikä meni pieleen eikä missä onnistui.. Täytyykin muuttaa ajattelutapaa. Voi jos meidän Aku näkisi kaupassa paljettitonttulakin se olis pakko saada :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minä itse kyllä ainakin syyllistyn siihen! :/ Tietty niitä huonojakin hetkiä on mietittävä jotte kehittyy ihmisenä mutta välillä on kuitenkin hauskaa murtaa kaavoja ja ajatella vähän eri tavalla.. Se on ehkä sellainen pieni henkinen hengähdystauko!! <3

   Poista
 2. Oi niin ihana kirjoitus <3
  Ja kyllä pitää olla itelleen kiltti <3
  Mä oon jotenkin näiden lasten kanssa oppinut just siihen että jos ja kun haluan jaksaa ja voida hyvin niin keksityn positiivisuuteen :)

  VastaaPoista
 3. Minä ainakin mietin ihan liikaa asioita, jotka olisin voinut tehdä toisin tai paremmin. Nyt olen nukkunut huonosti ja stressaantunut remontista ja asuntoasioista. Tänään on siis loistava päivä keskittyä niihin hyviin asioihin! Väsyneenä tulee nimittäin yleensä oltua vielä ankarampi itselle. Kauniita kuvia! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista