2015/11/07

Loppuvuoden odotuksia ja paineita

Vuosi lähenee loppuaan. Monessa paikassa mietitään kovasti mitä kaikkea tänä vuonna vielä pitäisi saada aikaiseksi: työpaikoilla, kouluissa, perheissä jne. Tavallaan kadehdin lapsia siksi etteivät he koe paineita vuoden vaihtumisesta. Olisi kivaa elää ilman ajantajua ja sen tuomaa stressiä. Olisi oikeastaan kivaa elää ihan päivä kerralla ja unohtaa kaikki kellot ja kalenterit. Itse pidän kuitenkin kokoajan mielessäni sellaisia asioita joita olisi kiva tehdä vielä tänä vuonna. Tiedät ehkä sellaiset asiat jotka kokoajan ovat siellä takaraivossa? "Pitäisi ja pitäisi.." En tee tätä siksi, että tietoisesti yritän luoda stressiä tai painostaa perhettämme tekemään asioita, vaan mm. siksi, että haluaisin aloittaa uuden vuoden "puhtaalta pöydältä" - tai ainakin askeleen lähempänä sitä unelmaa..

(Kuva: etsy.com)

Mitä odotuksia ja paineita meidän perheellä sitten on loppuvuodelle? Oikeastaan meidän elämä pyörii tällä hetkellä kolmen ison asian ympärillä. Meidän perheen isi viimeistelee maisteri-lopputyötään palautettavaksi ennen joulua. (Tälläkin hetkellä hän istuu tuossa vieressä ja naputtelee..) Lisäksi olemme juuri saaneet ensimmäiset vedokset meidän tulevan talon pohjapiirrustuksista ja yritämme päästä anomaan rakennuslupaa ennen vuoden loppua. Vaikka nämä kaksi asiaa ovat kivoja asioita taistelemme silti aikaa vasten. Meidän pitää edistää näitä asioita normaalin arjen ohessa. Samalla haluan ja toivon, että voimme valmistella huippukiva (ja rauhallinen) joulu. Tällaisia asioita meillä nyt sitten pyörii mielessä. Kivoja ja positiivisia asioita - mutta silti sen verran isoja juttuja, että niiden kanssa painiminen voi aiheuttaa positiivisessakin ihmisessä hieman paineita.

Onko sinulla suuria suunnitelmia vielä loppuvuodelle? 

-Såfin

6 kommenttia:

 1. Voi saitte ne piirustukset <3 Vastasiko odotuksia?
  Mun loppuvuoden suunnitelmat on aika lepposia ja tän isänpäiväjuhlinnan jälkeen keskityn tietty arkeen ja tulevaan jouluun <3 Oonkin jo vaihtanut sisustusta aavistuksen "punaiseen päin" hihhii :D Ja pikkuhiljaa alkaa tontut ja systeemit vallata meisän kotia :)
  Mä oon tämmönen hetkessä elävä, että harvoin saan itselleni ihan törkeitä paineita asioista.. Se on varmasti mulla sekä vahvuus että heikkous :D Mee ja tiedä..

  Ihanaa viikonloppua teidän ihanalle perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, saatiin. Wuhuu. Olin kyllä todella yllättynyt siitä miten hyvin suunnittelija oli saanut kiinni meidän rönsyilevistä haaveista ja toiveista. :) Joulu on niin kivaa aikaa. Leppoisa loppuvuosi kelpaisi minullekin, mutta kyllä juuri tämä joulufiilistely piristää.

   Ihanaa viikonloppua myös sinne <3

   Poista
 2. Isoja asioita :) Etenkin tuon rakentamisen kanssa ei halua tehdä mitään hätiköityjä ratkaisuja vaan siihen menee aikaa väkisin. Meillä tuota aikaa pohjan kanssa väätämiseen on ollut liikaakin. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan, kun me jo asuisimme talossa vaan täällä yhä odotellaan varsinaisen rakentamisen aloittamista meistä riippumattomista, mutta elämää helpottavista syistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä on! :D Kyllä suunnitteluvaiheeseen kannattaakin käyttää aikaa - hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, vai miten se meni? On parempi antaa aikataulujen venähtää kuin tehdä hätiköiden ja jotain vähän sinnepäin! <3

   Poista
 3. Ihania mutta tosiaan isoja asioita. Mulla ei sen kummempia kuin joulun järjestelyä pitäisi aloitella, meille tulee tänä vuonna vähän isompi sakki juhlimaan joulua joten ainakin ruokia vois alkaa suunittella :D siis toki mulla on päässä aika selvät sävelet mutta pitää laittaa paperillekkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä nämä asiat välillä yllättää laajuudellaan. Huhu. :D Isot joulujuhlat on ihan parasta. Minun lapsuudessa vietimme aina joulua iiisolla porukalla. <3 Jouluruokia on ihana suunnitella, etsiä joulusia reseptejä ja kattausideoita.

   PS. ostin juuri ensimmäiset joululehdet - tästä se alkaa.. hihii..

   Poista