2015/11/28

Mitä toivomme Joululta?

Minun mielessäni Joulu on jotain idyllistä jonka keskiössä on perhe, sukulaiset ja läheiset ystävät. Jouluun liittyy meidän perheessä paljon perinteitä, jotka tietenkin odotetaan toistuvan jokaisena jouluna. Kun rupesin miettimään mitä kaikkia odotuksia ja mielikuvia meillä on Jouluun liittyen, minulle valkeni yhtäkkiä miksi niin tykkään Joulusta. Siihen liittyy todella paljon asioita ja yhdessä nämä asiat muodostavat sen meidän joulun. 

Joulu on askartelua, kynttilänvaloa ja puhdas koti. Joulu on suunnittelua, muiden ihmisten muistamista ja lahjojen hankkimista. Joulu on riisipuuroa, glögiä ja suklaata. Joulu on lahjakalenterin avaamista, kodin koristelua ja suursuvun kokoontumista. Joulu on lasten jännitystä, iloa ja uteliaita katseita. Joulu on pipareiden leipomista, piparkakkutalon koristelua ja laatikoiden tekemistä. Joulu on lunta, pimeyttä ja koteja täynnä lämpöä ja kynttilöitä. Joulu on Lucia, joulukonsertteja ja lasten joulujuhlia. Joulu on Stockmannin jouluikkuna, tonttulakit ja joulukorttien lähettämistä. Joulu on haudoilla käymistä, joulurauhan kuuntelemista ja joulutervehdysten viemistä. Joulu on vilskettä, kiirettä ja lopulta rauhallista yhdessäoloa.

Joulu on jokaiselle erilainen. Meille Joulu on kaikkea tätä.

-Såfin

5 kommenttia:

 1. Niin samalta kuulostaa kuin meidänkin joulu. Meillä on ollut aina perinteenä kuunnella joulurauhan julistus ja samallaan juodaan glögiä. Niin monena vuonna siellä oli se hieman ärrävikainen lukija, että vieläkin aina kun ajattelen sitä tapahtumaa, käy mielessäni: "sillä se, joka tämän rrrauhan rrrrikkoo" niin että ärrät oikein särähtää :)

  Mä melkein kadotin sen the joulufiiliksen tuossa parina vuonna. Kun en asunut enää vanhempien luona ja omia tai sisarustenkaan lapsia ei vielä ollut. Onneksi nyt taas se on kuitenkin vahvana mussa ja koko perheessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa.. Juu, tuo sama mies on myös meidän telkkariruudussa aina joka joulu!! :D Hauskaa kuulla, että teillä on samantyyppiset perinteet kuin meillä!

   Kyllä sitä joutuu vähän tsemppaamaan sen joulufiiliksen eteen juuri kun muuttaa pois kotoa.. Silloin joutuu muodostamaan ne omat perinteet jotka puolestaan tuo sitä joulufiilistä. :) Kaikista enitenhän joulufiilistä tuo lasten odotus ja heidän innostus <3 <3

   Poista
 2. Ei varmaan uskoisi, mutta mä vihasin lapsena joulua. Koko joulu oli pakollinen paha, ahdistava juhla. Tosin noihin tuntemuksiin oli omat syynsä. Vasta oman kodin, miehen ja myöhemmin lapsen myötä mussa heräsi nykyinen jouluhulluus ja mitä isompi perhe on ympärillä, sen ihanammalta juhla tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, en olisi arvannut. Harmi, että silloiset joulut eivät olleet iloista ja hauskaa juhlaa :(.. Onneksi sinun suhtautuminen jouluun on nyt muuttunut ja osaat nauttia tästä ajasta! Onhan tämä vaan niin ihanaa aikaa etenkin lasten kanssa! <3

   Poista
 3. Voihan joulu! Voiko siitä saada tarpeekseen? No ei voi ♡ Meidän joulu on kaikkea tuota myös mutta monille joulu on kiireetöntä aikaa, toisinkuin meille. Me ollaan aika kello kädessä eläjiä kun käydään aattona sekä jeren vanhemmilla kuin omillanikin. Mutta en valita, mä tykkään meidän joulusta! ♡

  VastaaPoista