2017/08/24

Sori naapurit - tänään suljemme kadun!

Meidän rakennusprojekti on edennyt ihan kivasti nyt kesän aikana. Yhtä hetkeä olemme kuitenkin odottaneet kaikista eniten, nimittäin meidän seinäelementtien toimitusta. Se on se hetki kun meidän montusta ja perustuksista tulee talo. Se jännityksen määrä oli loputon. Ovatko kaikki mitat varmasti oikein? Osuvatko seinät kohdalleen? Ovatko he muistaneet jättää aukot meidän ikkunoille? Hahaa.. Kävimme mielessämme seinäelementtien toimistusta edeltävänä yönä läpi kaikki virhemahdollisuudet. Kumpikaan meistä ei nukkunut hyvin. Tiesimme, että herätyskello soisi varhain seuraavana aamuna ja että meidän tuleva kotikatu suljettaisi liikenteeltä kello 6.00. Sen jälkeen läheisellä huoltoasemalla odottavat seinäelementit tuotaisi meidän tontille. Nosturi tulisi paikalle ja urakka alkaisi..

Ja luvatusti meidän talon ensimmäiset seinäelementit nostettiin muutama päivä sitten paikoilleen. Valtavan painavat betonielementit heilui ilmassa ja nostettiin suu-uu-uuren nosturin avulla kiinitysrautojen päälle ja meille muodostui ensin kellarin seinä. Sitten toinen. Sitten kellarin katto. Sitten autotallin seinä ja niin edelleen. Kaikki tämä tapahtui yhden työpäivän aikana. Aika uskomatonta. Ihailimme ja katselimme vierestä ammattilaisten työskentelyä ja olimme varmoja, että he minä hetkenä hyvänsä tulisivat kertomaan meille, että ovat törmänneet johonkin ylitsepääsemättömään ongelmaan. Sitä hetkeä ei tullut. Kaikki meni niin kuin pitikin.

Heti työmiesten lopetettua urakkansa sinä päivänä meidän piti päästä katsomaan ja fiilistelemään puoliksi koottua taloamme. Siinä se oli - yksi tyhjä hallimainen tila joka silti tuntui heti meidän ihka omalta kodilta. Ensi viikolla saapuu vielä loput betonielementit jonka jälkeen.. noh. on vielä aika paljon tekemistä. Hahaa..

Eikun sitten muuttolaatikoita pakkaamaan.. 

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Tuo on varmasti ollut jännittävän ihanaa! Kuinka nopeasti talo voikaan saada muotonsa :D

    VastaaPoista