2017/08/02

Löysimme tämän ihanan saaren

Joku on ehkä saattanut kuulla Pyhtään Kaunissaaresta joka sijaitsee Kotkan edustalla. Me olimme kuulleet paikasta mutta emme koskaan olleet käyneet siellä. Ensimmäisellä lomaviikollamme vietimme paljon aikaa merellä ja yövyimme monessa satamassa. Tämä saari oli yksi meidän yöpymispaikoista ja täytyy sanoa, että se oli kerrassaan ihana paikka. Saari on kooltaan yllättävän iso ja siellä on paljon idyllisiä kesämökkejä ja pieniä hiekkateitä. Saaressa palveli pieni kyläkauppa, ravintola, kalasavustamo ja kahvila josta oli hienot näkymät merelle päin. Satama-alue oli täynnä pieniä punaisia tönöjä jotka palvelivat veneilijöitä ja muita vierailijoita. Minä ihastuin tähän saareen monesta syystä joista yksi oli kohtaamiset paikallisten kanssa.. 

Heti saapuessamme saareen meidän isi-ihminen kävi selvittelemässä pesumahdollisuuksia ja muiden palveluiden sijaintia. Silloin hän törmäsi paikalliseen Penaan, jolta hän kyseli muutamia kysymyksiä. Selvisi, että Penalla sattui olemaan sauna lämpöisenä ja olimme tervetulleita saunomaan hänen pihapiiriissä sijaitsevassa vanhassa saunassa. Löylyistä maksoimme hänelle 15€ ja saimme kaupanpäälliseksi vielä saunavihdat. Miten symppistä. Tämä oli vasta alkua. Kaikki Kaunissaaressa oli kotikutoista, rehellistä ja aitoa. Vierailimme pienessä museossa joka oli heti sataman kupeessa. Sisäänpääsymaksu sujautettiin pieneen lippaaseen ovella. Saaressa oli myös paikallinen galleria; pieni rakennus yhdessä pihapiirissä. Siellä ei ollut ketään ottamassa vieraita vastaan, mutta silti ovet olivat avoinna ja jokainen oli tervetullut ihailemaan paikan taideteoksia. 

Tavallaan toivoisin, että maailma olisi tällainen paikka kuin Pyhtään Kaunissaari on. Paikka jossa voisi pitää ovia auki vaikka ei itse ole kotona. Paikka jossa voisi kutsua vieraita saunomaan milloin vaan, sen olematta mitenkään outoa. Paikka jossa ei ensisilmäyksellä epäillä vaan luotetaan siihen, että jokainen rehellisesti maksaa sisäänpääsymaksut. Paikka jossa jokaiselle ravintolavieraalle tehdään tilaa vaikka pöytiä ei olisi vapaana. 

Jos sinulla joskus on mahdollisuus niin kannattaa ehdottomasti vierailla tässä saaressa. Se on taattu elämys!

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Mä oon joskus lapsena käynyt tuolla retkellä, mutta kuulostaapa meno nykyäänkin saarella ihanan rennolle ja luottavaiselle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä ihana paikka! Me varmasti suuntaamme tänne joskus toistamiseen <3

      Poista