2017/08/21

17 valokuvaa rapujuhlista

Meillä on joka vuosi ollut tapana kokoontua rapujuhlien merkeissä isolla porukalla. Yleensä nämä juhlat on pidetty meidän mökillä Tampereella ja niihin on osallistunut meidän lasten kummatkin isovanhemmat, minun siskot ja heidän miehet. Tänä vuonna meillä oli hankaluuksia löytää yhteistä viikonloppua joten juhlat muuttuivat yksipäiväisiksi ja ne vietettiin minun vanhempien ihanassa puutarhassa. Seuraamme saimme tänä vuonna myös yhden sukupolven lisää kun meidän lasten iso-isoäiti liittyi seuraamme. Rapujuhlat ovat minusta todella kivat ja värikkäät juhlat ja tulen aina iloiseksi kun katselen kuvia meidän yhteisistä illallisista. Myöskin tänä vuonna pöydät notkuivat kaikista herkuista, juhlaväki oli hassun-hauskalla tuulella ja aurinko paistoi suoraan meidän kauniin kattauksen yli..

Lapset odottivat tulevia rapujuhlia hurjasti. Ei niinkään siksi, että he söisivät rapuja - vaan siksi, että pääsisivät tutkimaan rapuja ja niiden sisälmyksiä. Hahaa. Äitini oli tehnyt lapsille myös muuta purtavaa joista ehdottomasti söpöin juttu oli puolikkaat kananmunat jotka olivat koristeltu pieniksi hiiriksi juustoillallisen ääressä. Hihii.. (kuva yllä). Lisäksi söimme mm. lipstikkakeittoa, sämpylöitä, perunasalaattia, muffinsseja siianmädillä sekä tomaattipiirasta. Olimme tietenkin kaikki osallistuneet ruokien valmisteluun ja jokainen meistä oli tuonut jotain rapupöytään. Meidän rapujuhliin kuuluu rapujen ja herkkuruokien lisäksi tietenkin myös laulua ja eräs rapuhattu joka kiertää seremoniamestarilta toiselle. Rapuhattu on perinne joka on ollut läsnä meidän juhlissa jo pian vuosikymmenen. Annosten välissä saimme tänä vuonna lisäksi vielä pelata mölkkyä ja nautiskella kauniista säästä. Meillä oli todella kivat juhlat ja siitä kuuluu kiitos kaikille juhlijoille ja erityisesti isäntäparille! <3

Oletko sinä syönyt rapuja tänä vuonna?

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Oi rapujuhlat on hurjan kivoja! Multa on vielä ravut tälle vuodelle maistamatta, mutta suunnittelimme ensi kesäksi rapujahtia mökille. Siellä, kun kuulemma on hyvä rapukanta kehittymässä ja itse asiassa lapset löysivätkin nyt kesällä pienen pienen ravunpoikasenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! :D Kerran mekin yritettiin saada rapuja meidän mökin lähettyviltä, mutta saimme pyydystettyä vain yhden ravun. Hahaa.. Toivottavasti teillä on parempi tuuri!

      Poista