2017/08/14

Kesä meinaa jäädä päälle - arkiruokailu tökkii!

Onkohan joku muu samassa tilanteessa kuin me?! Tavallisesti olen arkena hyvin suunnitelmallinen ja tarkka meidän perheen ruokailun suhteen. Teen viikko-ostokset ja yritän tehdä mahdollisimman monipuolista ruokaa meille. Ruokailu on asia johon haluan panostaa. Olenkin kertonut meidän kasvisruoka-panostuksesta ja muista arkiruokailuista. Nyt olen kuitenkin joutunut johonkin umpikujaan ruokailun suhteen. En millään saa käynnistettyä ruokailuarkea. Huomaan, että päivät menevät ohi ja olemme edelleen "kesärytmissä" ruokailun kanssa. Mietimme hieman sään mukaan mitä (ja missä) syödään. Tämä johtaa samalla siihen, että emme syö yhtä terveellisesti kuin normaalisti söisimme. Grilliruokaa, ravintolaa ja sitä kuuluisaa "hätäruokaa" - annokset jotka saa loihdittua jääkaapin ohuesta sisällöstä alle 10 minuutissa. Ai että, melkein hävettää. Hahaa..

Nyt on kuitenkin tullut aika päättää tämä kesäruokailukausi ja löytää takaisin niihin hieman terveellisempiin arkiruokiin. En vain millään edes saa palautettua muistiini mitä kaikkia ruokia söimme ennen kesää. Äh. Onhan se vaikeaa siirtyä syömään sitä itsetehtyä ruokaa kun kesän aikana on saanut maistella vaikka mitä ihania annoksia ravintoloissa ja juhlissa. Tänä syksynä haluaisin siksi tuoda ruokailuumme muutamia uusia "vakioruokia" värittämään sitä hieman tylsäksi muuttunutta arkiruokailua. Selailin aiemmin reseptejä ja yritin hakea inspiraatiota tähän koko touhuun. Veden kielelle nosti ainakin aasialaiset (eli liian vahvat) keitot, pastakastikkeet twistillä ja erilaiset täytetyt tortillat. Ehkä näistä pääsisin ainakin alkuun..

Onko sinulla ollut arkiruoka tauolla? Mitkä ovat sinun lempi arkiruuat?

-Såfin

3 kommenttia:

  1. Postausidea: Viikon (tai useamman) ruokalista ohjeineen. Tökkii kaikki arkiruuat :D

    VastaaPoista
  2. Sama siis kuin täällä! kiitos vinkistä, pitää toteuttaa :D

    VastaaPoista
  3. Tökkii kesän jäljiltä arki ruokailujen(kin) suhteen täälläkin! Kesällä mentiin pitkälti fiiliksen, säiden sekä menojen mukaan ja nyt yksi perusruokalistan väsääminen on muka taas suurikin ponnistus. Ihan kuin ne ruuat ja ideat olisi kesä vienyt mennessään :D

    VastaaPoista