2017/08/29

Valokuvia joista olen ylpeä

Huomaan käyttäväni huomattavan osan vapaa-ajastani valokuvaamiseen ja kuvien käsittelyyn. En siis tee sitä mitenkään pakosta vaan siksi, että se oikeasti on mielestäni tosi hauskaa ja rentouttavaa. Parasta valokuvauksessa on se, ettei siihen ole olemassa yhtä oikeaa tapaa. Kauneus on katsojan silmissä - niin ne sanoo. Sanovat myös, että jokaiselle valokuvaajalle kehittyy ajan myötä oma tyyli ja vaikka on olemassa oppikirjoja siitä miten kuvia otetaan on kuitenkin jokaisella oikeus testata ja tutkia erilaisia valokuvaustapoja. Tämä on jotenkin lohduttavaa, sillä samalla se antaa luvan jokaiselle olla oma itsensä - juuri niin hyvä tai huono valokuvaaja kuin itse päättää olla. Räpsiessä valokuvia on selvää, että joukossa on sekä huonoja (siis surkeita) ja vähän parempia otoksia. Sitten on ihan kourallinen kuvia jotka ovat niitä omasta mielestä superonnistuneita kuvia. Tähän postaukseen olen koonnut niitä valokuvia joista oikeasti olen ylpeä. Sellaisia kuvia jotka minusta välittävät hauskan tunnelman tai kertovat tarinan..
Haastavinta valokuvauksessa on minusta edelleen maisemakuvaus. Ihmisen kuvaaminen on helpompaa, sillä ilmeen taakse melkein aina piiloutuu jokin tarina, innostus tai tilanne. Maisema on maisema ja vaatii aina erikoisen valaistuksen, mielenkiintoisen tai uudenlaisen kuvakulman jotta se kertoisi ennenkuulemattoman tarinan kuvan katsojalle. Tiettyjä osia luonnosta ja muita yksityiskohtia on minusta silti hauska kuvata, sillä kameralla saa ehkä luotua hauskan tunnelman tai katsottua tilannetta eri näkökulmasta kuin normaalisti. Kuten ehkä ylläolevista valikoiduista kuvista näkyy niin minusta kaikista kivointa on ihmisten kuvaaminen aidossa ympäristössä. Kaikista haastavinta mutta samalla mielenkiintoisin juttu valokuvaamisessa on minusta se kun yrittää tallentaa sen aidon ohikiitävän hetken ja tunnelman yhteen valokuvaan. Nämä ovat ne hetket jotka eivät ole lavastettuja, vain sattuvat kohdalle jos sattuu käymään hyvä tuuri. Siihen vaaditaan pikkaisen onnea ja.. kröhöm.. paljon valokuvia. Hahaa..

Minkälaisista valokuvista sinä olet erityisen ylpeä?

-Såfin

23 kommenttia:

 1. Vau, mitä kuvia! Kyllä näistä sietääkin olla ylpeä! Tuo ensimmäinen kuva on niin herkkä ja kaunis!

  Itsekin tykkään kuvata paljon, ja on kiva huomata oma kehitys. Nyt Blogin myötä kuvista on tullut ehkä enemmän lavastettuja ja suunniteltuja kuin ennen. Täytyypä ottaa asiaksi ikuistaa enemmän hetkiä ihan vain omaksi iloksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tuo ensimmäinen on minunkin lemppari! <3

   Valokuvauksessa huomaa kyllä oman kehityksen aina kuvia selatessa. Tosin on joskus jopa nolottaa katsoa niitä hieman vanhempia kuvia niiltä ajoilta kun ajatteli, että jo osasi ottaa hyviä kuvia. Heh. Nyt sitä tietää miten paljon vielä voisi kehittyä.. :D

   Poista
 2. Vau! Nää on kyllä tosi hyviä! Ilo katsella.

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Huomaa että tykkäät ihmisten kuvaamisesta, koska just niissä kuvissa on mun mielestä erityisen upea tunnelma.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa jos se välittyy myös katsojalle <3 Se on ehdottomasti se mistä pidän kaikista eniten valokuvaamisessa!

   Poista
 4. Mää oon nyt monta kertaa palannut katsomaan näitä kuvia kun ne on niin mielettömän hienoja <3 Kiitos, kun jaat näitä meille ihailtaviksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinä! Kiitos kehuista - oikein punastun! <3

   Poista
 5. Kerrassaan ihastuttavia kuvia♥ Mä koen olevani vielä surkea kuvaaja, jolla ei ole edes kunnon kuvankäsittelyohjelmaa ja niinpä olin todella ylpeä, kun multa kerran kysyttiin kenellä kuvaajalla olen lapseni kuvauttanut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tuo saamasi kehu taitaa olla paras kehu mitä voi saada - kun ihan ammattilaiseksi luullaan. Hihii.. :)

   Poista
 6. Oi kuinka ihania kuvia olet saanut räpsästyä.♥

  VastaaPoista
 7. Aivan älyttömän ihania, hienoja ja upeita kuvia!

  VastaaPoista
 8. Aivan todella upeita kuvia! Mahtavasti olet saanut tunnelman tallennettua!

  VastaaPoista
 9. Kauniita ja mielenkiintoisia kuvia kaikki! Ehkä joskus voisi itsekin kaivella kuva-arkistoja ja katsoa, mitä sitä onkaan tullut kuvattua. Tänä vuonna kamera on kyllä pääsääntöisesti ollut laukussa käyttämättömänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Jep, tällaista valokuvien tutkimista pitäisi tehdä useamminkin. Tavallaan se on myös motivoivaa kun näkee miten paljon hyviä kuvia räpsyjen joukossa onkaan - sellaiset joista kehtaa olla vähän ylpeä! :D

   Poista