2017/09/06

Harjakaiset

Noin viikko sitten meidän rakennustyömaalle tuotiin viimeiset seinäelementit. Ympärillä oleva maa tärisi kun nosturi ajoi paikalle. Koska kiviseinät ovat hurjan painavat nosturin paikalla pysyminen varmistettiin vielä kahdella 10.000 kilon lisäpainoilla. Huh. Taitavat rakennustyömiehet nostivat loput betonista valetut seinäelementit paikoilleen jonka jälkeen me saimme vihdoin kävellä meidän tulevassa kodissa. Saimme nähdä ne seinät jonka ääriviivat piirsimme ruutupaperille kaksi vuotta sitten yhtenä myöhäisenä iltana. Siinä se nyt sitten oli: meidän tuleva koti. Ja sillä hetkellä me myös tajusimme, että tätä oli juhlittava. Talomme oli saavuttanut harjakorkeuden viimeisten seinäelementtitoimitusten myötä ja sitä piti skoolata. Kutsuimme tällä viikolla muutamia läheisiä ystäviä ja sukulaisia kuohuvalle iltapalalle meidän rakennustyömaalle ja pidimme ensimmäiset juhlat meidän uudella "terassilla". Harjakaiset. Rakensimme ruokapöydän rakennustelineistä ja styroksipalaset toimivat istumapaikkoina perheen pienimmille..

Luulimme, että työmaalle olisi päässyt sinä iltana kulkemaan helposti puisia porrasmuotteja pitkin. Toisin kuitenkin kävi. Vieraillemme oli luvassa pieni temppurata, sillä juuri ennen kuin toimme iltapalat ja kuplivat tontille, betoniauto oli käynyt valaamassa meidän portaat. Koko porukka kipusi sitten tikkaita pitkin terassillemme. Siellä söimme ja joimme yhdessä ja nostimme maljaa juuri saavutetulle harjakorkeudelle. Kävimme yhdessä talokierroksella ja selitimme missä mikäkin seinä tulee olemaan. Myös meidän pikkupojat kertoivat ylpeinä missä heidän huoneet tulevat sijaitsemaan. Pienen epäonnen kautta jätimme myös juhlissa yhden aikuisen jalanjäljen ja yhden pienemmän kädenjäljen märkään betoniin porraskäytäväämme. Nyt on ainakin talo merkattu. Hiihii..

Kippis vielä meidän taloprojektille!

-Såfin

PS. täällä pääset kurkkaamaan meidän talopiirrustuksia ja klikkaamalla tästä pääset lukemaan meidän aiempia postauksia taloprojektin etenemisestä..

2 kommenttia: