2017/09/15

Valokuvausta hylätyssä tehtaassa

Teimme yhdessä ystäväperheen kanssa jotain hieman eriskummallista viime sunnuntaina. Kotimatkalla mökiltämme joka sijaitsee Tampereen pohjoispuolella päätimme hieman ekstempore pysähtyä nauttimaan kulttuurista. Olimme kuulleet, että Tampereen hylätyllä tulitikkutehtaalla on todella kaunis, hauska ja jännä tunnelma johtuen paikallisista taiteilijoista jotka ovat kokoontuneet täyttämään koko paikan graffiteilla ja hienoilla seinämaalauksilla. Halusimme ottaa lapset mukaan jotta he saisivat kokea jotain uutta ja samalla jännittävää. Kerroimme menevämme hylättyyn taloon katsomaan seinämaalauksia. Ensimmäinen kysymys lapsilta oli tietenkin "kummitteleeko siellä?" Hihii. Paikassa ei kummitellut, mutta aavemainen tunnelma siellä oli kyllä..

Kun tulimme alueelle olimme tehneet lapsille selväksi, ettei siellä saisi juosta, koskea tai riehua. Paikassa oli paljon roskia ja lasinsiruja ja päätimme olla erityisen varovaisia kun lapset olivat mukana. Kaikkiin rakennuksen osiin ei voinut mennä, tai ainakaan ne eivät näyttäneet turvallisilta. Silti vierailu todella oli sen arvoinen nimittäin paikka oli täynnä "urban art"-tyyppisia taideteoksia, aavemaisia huoneita, särkyneitä laseja, vanhoja sohvatuoleja ja paljon paljon muuta ihmeteltävää. Kaikki seinät ja porraskäytävät olivat täynnä seinämaalauksia ja tehtaan yläkerrassa törmäsimme jopa muutamaan taiteilijaan jotka olivat luomassa uutta taidetta. Tampereen tulitikkutehdas huokuu jo muutenkin hisotriaa, mutta näiden maalausten kautta se on saanut uuden elämän. Kuulemani mukaan paikka puretaan kuitenkin lähivuosina, joten jos sinua kiinnostaa nähdä ja kokea se niin kannattaa olla vikkelä. 

Oletko sinä koskaan vieraillut hylätyssä rakennuksessa?

-Såfin

7 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! Joidenkin uutisten mukaan Santalahteen nousevat ensimmäiset talot jo vuonna 2019, mikä on hirveän surku, koska Tulitikkutehdas graffiteineen on vain niin upea.

  Jos graffitit kiinnostavat, kannattaa poiketa myös Hiedanrannassa Lielahden vanhalla tehdasalueella, sieltäkin löytyy hienoja graffiteja ja hylättyä tunnelmaa :) Myös siinä Tikkutehtaan vieressä on lisää hylättyjä rakennuksia, mutta paljon huonommassa kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Aika nopealla aikataululla siis puretaan. Onneksi kerettiin käydä - siellä oli nimittäin tosi mahtava tunnelma. Ja kiitos vinkistä. Pitää piipahtaa joku kerta mies Hiedanrannassa, olen kuullut että kyseiset graffitit ovat tosi hienot!

   Poista
 2. Nuorempana tuli harrastettua urban explorationia enemmän, joten paljon on tullut kuvattua. :) Monesti mitä koskemattomampi hylätty paikka, sen kiehtovampi. Tulitikkutehtaalla en ole käynyt, joskus pitäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta - haluaisin itsekin tehdä tällaista enemmän. On jotenkin kiehtovaa miettiä mitä hylättyjen talojen seinien sisällä joskus on tapahtunut. Sitten kun vielä saisi napattua sen hylätyn paikan tunnelman myös valokuviin..! :D

   Poista
 3. Sika mageita kuvia! Ihana postaus, aiemmin kävin myös itse kaikissa mageissa hylätyissä kohteissa kuvaamassa. Nyt niitä puretaan kovaa tahtia ja niitä on enää vaikea löytään ainakin pk-seudulta. Sika kivat kuvat teidän perheestä värikkäässä taustassa!

  - Finnlandsnorsk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 <3 Se on totta, täällä pk-seudulla niitä on vähemmän ja jos niitä on niin ne ovat usein valvotuilla alueilla. Pitäisikin jostain keskustelupalstoilta hakea ideoita missä tällaisia vierailun arvoisia paikkoja on..

   Poista
 4. Tulitikkutehdas on upea! Me olemme käyneet siellä kuvailemassa ja ihastelemassa paikkoja useaankin otteeseen ja olin todella onnellinen, että ennätimme ottaa myös hääpotrettimme ainaisen purku-uhan alla olevassa rakennuksessa. ❤️

  VastaaPoista