2017/09/03

Jätskikioski tapetointipöydästä

Synttärijuhlien järjestäminen riistäytyy meillä aina hieman käsistä. Ei mitenkään pakosta vaan siksi, että meidän koko perhe koostuu "innostujista". Hihii.. Tänä vuonna mietimme pitkään minkälaisen yllätyksen järjestäisimme meidän esikoiselle hänen synttärijuhlissa. Viime vuonna vuokrasimme MLL:n kautta hauskan hattarakoneen ja sitä edellisenä vuonna pystytimme pihallemme pomppulinnan. Sitten se idea syttyikin. Jäätelökioski!! Päätimme, ettemme leipoisi kakkua tänä vuonna vaan laittaisimme pystyyn täysimittaisen jäätelökioskin kaikilla herkuilla. Meidän isi-ihminen otti pallon tästä projektista ja lähti ideoimaan kioskin ulkomuotoa. Rautakaupasta kotiutui pian tapetointipöytä, pahvilaatikko, pari eriväristä teippirullaa ja muutama ruuvi..Pikaohjeet jäätelökioskin tekemiseen: Tapetointipyötä kootaan niin kuin sen ohjeissa kerrotaan paitsi, että jalat laitetaan lähemmäs toisiaan. Jaloista ylitulevat "siivekkeet" katkotaan ja taitetaan pahvissa valmiiksi olevista taitoskohdista pahvipalasilla ja ruuveilla ylös sivuille. (kts toiseksi viimeinen kuva) Pöytä muodostaa nyt  "H"-kirjaimen. Kioskin yläpalkki leikataan pahvilaatikon osista ja kiinnitetään ylös etuseinään ruuveilla. Kioskin voi tietty koristella monella tavalla. Me käytimme kahta eriväristä paksua teippiä vuoronperään ja vuorattiin koko kioski niillä. Lisäsimme myös paperista leikatut legoukot, jäätelölippuja ja pari muuta koristetta. Mietimme myös, että ns. "hinnasto" olisi voinut olla hauska, mutta se jäi ajanpuutteen vuoksi toteuttamatta.

Synttärijuhlissa minä pukeuduin sitten essuun ja olin meidän ihka oman jäätelökioskin työntekijä.  (Note to self: lisää tämä CV:hen.. Hahaa) Lapsukaiset asettuivat jonoon ja saivat osoittaa sormella mitä kaikkea halusivat jäätelöannokseensa. Olin jo etukäteen laittanut keksit, karkit ja muut tilpehöörit lasikippoihin jotta annosten kokoaminen olisi helpompaa. Oli niin liikkistä kun lapet tungeksivat jäätelökioskin edessä odottamassa omaa vuoroaan. Tämä jäätelökioski oli itseasiassa myös käytössä "aikuisten juhlissa" kun isovanhemmat ja minun siskot olivat kylässä. Yhtä hauskaa se oli silloinkin.

Meidän jätskikiskassa oli tarjolla: Vanilja-, sulkaa- ja mansikkajäätelöä. Moniväristä- sekä sulkaaströsseliä. Sulkaa- ja kinuskikastiketta. Pikkukeksejä. Mini-marshmallows, minikarkkeja, lippu tai sateenvarjokoriste. Maksaa sai jäätelölipukkeella joka aiemmin oli löytynyt  jokaisen lapsen yllätyspussista.

-Såfin

PS. Kiitos isälleni joka otti kuvia pojista jäätelöannoksineen sekä myös muille lukuisille kännykkävalokuuvajille joilta saimme lainata kuvia tähän postaukseen.. Itse olin.. kröhön.. vähän varattu juuri h-hetkellä!

2 kommenttia: