2017/09/12

TODO tänä syksynä

Myönnän itse olevani sellainen ihminen johon vähenevä valomäärä vaikuttaa. Olen syksyisin väsyneempi ja energiatasot laskevat. Sen sijaan, että keskittyisin tänä syksynä pimeyteen ja väsymykseen niin ajattelin listata kaikki ne kivat jutut joita voisi tehdä perheen kanssa. Tiedän, että pimeydestä voi olla vaikeaa löytää huumoria, mutta toisaalta pimeys voi myös olla jännä juttu etenkin lapsille jos käyttää vähän mielikuvitusta..


Tänä syksynä aiomme ainakin..
- Käydä Linnanmäen valokarnevaalissa. Olemme käyneet jo kahtena vuonna peräkkäin tässä tapahtumassa ja joka kerta on kivaa katsella värikkäitä vilkkuvia valoja. Lisää tällaisia tapahtumia!
- Koristella kynttilälyhtyjä yhdessä lasten kanssa. Mietin jossain vaiheessa, että keräisimme peltipurkkeja ja poraisimme niihin reiät. Sen jälkeen ne voisi maalata erilaisilla kivoilla syysväreillä.
- Ostaa muutamia uusia tyynynpäällisiä ja koriste-esineitä meidän olohuoneeseen. Tämä piristää (ainakin minua) hurjasti!
- Tehdä ribsejä itse. Tiedän, että tämä on taitolaji mutta meidän pojat tilaavat aina ribsejä ravintolassa joten päätin, että olisi aika opetella valmistamaan niitä itse.
- Valokuvata kauniin värikkäitä lehtiä ja kenties tehdä retki Fiskarsiin joka on yksi Suomen kaunemmista paikoista ruska-aikaan.
- Haravoida. Lapsemme tappelevat aina siitä kuka saa haravoida. Koska meillä ei ole lehtipuita omalla tontillamme niin meillä olisi tarjota kaksi ahkeraa pientä tyyppiä pihahommiin. Hihii..
- Ottaa esille syysvalopallot ja muut valokoristeet. Tänä vuonna ajattelin myös ripustaa pallovalot poikien huoneeseen tuomaan tunnelmaa. 
- Käydä taskulamppuretkellä meidän lähimetsissä etsimässä metsänpeikkoja. Pöö..
- Askarrella varjoteatteri yhdessä lasten kanssa.
- Poimia lehtiä ja painatta niistä taidetta, ehkä jopa tyynyliinoja. Minulla on selkeä visio siitä miten pihlajanlehtiä voisi hyödyntää painattamisessa. Katsotaan mitä siitä tulee. 
- Käydä tähtiobservatioriossa Helsingissä.
- Sytyttää nuotio pimeällä esimerkiksi mökin kodassa, niin tunnelmallista.
- Järjestää oktoberfest-juhlat kotonamme. Tämä on jotain mistä olen haaveillut pitkään. Olen jopa yrittänyt opetellut juomaan olutta viimeisen vuoden aikana tämän takia. (En siis normaalisti juo olutta lainkaan)
- Lähteä viikonlopuksi jonnekin kylpylään koko perheen voimin. Sellainen pieni pakomatka paikkaan jossa olisi lämmin ja jossa lapset viihtyisi.

Mitä kivaa sinä haluaisit tehdä tänä syksynä?

-Såfin

PS. pysythän kuulolla nimittäin myöhemmin tällä viikolla on tulossa kiva arvonta!

2 kommenttia:

  1. Piti ehdottomasti tulla lukemaan tämä kirjoitus. Tänään on ollut väsynyt olo, sateinen päivä ja yhdelle lapsellekin nousi kuume. Nyt on siis todellakin aika kääntää ajatukset positiivisiin asioihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että! Toivottavasti te muut säästytte kuumeilulta ja jaksatte puuhastella syysjuttujen parissa.. <3

      Poista