2017/09/08

Aakkoset voipavuista

Meillä opetellaan kovaa vauhtia kirjoittamista ja lukemista. Jotkut sanat ja äänteet ovat helpompia kuin toiset. Meidän 6-vuotias aloitti joitain viikkoja sitten eskarissa ja siellä on omat kuviot oppimiseen liittyen. Sen myötä innostus kirjoittamiseen ja lukemiseen on ollut meidän perheessä pinnalla. Erityisen kivaksi meidän esikoinen on kokenut eskariprojektin jossa he yhdessä opettelevat aakkosia niin, että lapset saavat tuoda tietyllä kirjaimella alkavan tavaran mukanaan eskariin joka viikko. Tällä viikolla he opettelevat C-kirjainta ja meidän esikoinen sai poimia Momin sitruunapuusta ihka oikean sitruunan (citron). Minä halusin omalla tavallani tukea tätä innostusta  tekemällä pienen aakkos-papupelin kirjoittamista varten. Törmäsin tähän ihanaan ideaan pinterestissä joitakin kuukausia sitten ja päädyin nyt tekemään oman version siitä. Meillä on nyt sitten tällä viikolla iltapalan yhteydessä ollut kiva yhteinen tehtävä kirjoittaa kolme vapaavalintaista sanaa minun koristelemilla aakkospavuilla..


Tällaisen aakkos-setin tekemiseen tarvitset vain kuivattuja voipapuja sekä permanenttitussin. Papu-pussista kannattaa valita mahdollisimman tasaiset pavut kirjaimia varten. Minä tein tavallisimpia kirjaimia reilusti kun taas harvinaisempia kirjaimia vain muutaman per kappale. Tämä meidän papupeli on ollut aivan mieletön hitti meidän poikien kesken. Meidän 3-vuotias on tietenkin mukana leikeissä, sillä hänkin on kiinnostunut kirjaimista meidän esikoisen innostuksen kautta. Tottakai, mitä isoveli edellä sitä pikkuveli perässä. Meidän pienempi ei tietenkään vielä kirjoita sanoja mutta hän esim. etsii papujen joukosta kaksi samaa kirjainta jne. Meidän esikoinen kirjoittaa jo helpompia sanoja itse ja on oivaltanut papujen kautta monta uutta juttua. Erityisen ylpeä hän on ollut "räkä"-tyyppisistä sanoista. Heh.. 

Minkälaisia aakkosleikkejä teillä on?

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Onpas kivat! Meillä poikaa on aina kiinnostanut matematiikka enemmän kuin kirjaimet, mutta tuollaisillahan voisi helposti opetella myös niitä hieman vaikeampia tavuja :)

    VastaaPoista
  2. Ihana idea! Meillä eskarilainen tavuttaa taidokkaasti sanoja puhuessaan (eli siis sanoo sanoja tavutettuna) ja vaikka se saattaa olla ihan normaaliakin yllätyin siitä, kuinka tavutus tulee ihan itsestään, eikä sitä tarvitse varsinaisesti opetella :) Tottakai vaikeammat sanat ei tule itsestään, mutta jotkut ;)

    VastaaPoista