2017/09/26

Uusia jännittäviä harrastuksia

Meidän perheessä on nyt syksyllä aloitettu monta uutta harrastusta. Jokaisella perheenjäsenellä on tästä syksystä alkaen ainakin yksi oma harrastus. Lapsilla on kummallakin jotain omaa, jonka parissa he viihtyvät kerran viikossa. Tämä syksy on sisältänyt paljon muutoksia meidän perheelle mm. eskarin aloittamisen takia ja siksi päätimme, että lapsille riittäisi yksi oma harrastuskerta viikossa. Viime sunnuntaina oli melkoisen jännät paikat kun meidän 6-vuotias aloitti uuden kiekkoiluharrastuksen parissa. Hän on aiemmin ollut muutaman vuoden luistelukoulussa, mutta nyt uusi ryhmä keskittyy enemmän jääkiekkoon valmentamiseen. Hänellä on samassa kiekkoryhmässä kaksi ystävää, joten hän oli kiekkokoulun aloittamisesta hyvin innnoissaan vaikkakin uusien varusteiden ja vaatteiden pukeminen hieman jännitti. (En siis kestä miten isolta pojalta hän yhtäkkiä  näyttää...)

Meidän nuorempi 3-vuotias on myös muutama viikko sitten aloittanut uuden oman harrastuksen. Joka tiistai päivähoidon jälkeen hän käy muskarissa Vaarin kanssa. Tämä muskariryhmä on sellainen jossa vielä saa olla aikuinen mukana ja tämähän sopii meidän pikkutyypille varsin hyvin. Meidän 3-vuotias on sellainen joka aina ollessaan onnellinen hoilottaa ja lauleskelee kotona ja siksi muskari oli luonnollinen valinta hänen kohdalla. Jouluna hän saa myös harjoitella esiintymistaitoja ensimmäistä kertaa kun hän esiintyy muskarin joulukonsertissa. 

Myös minä aloitin tänä syksynä uuden harrastuksen siskoni kanssa. Olimme ensimmäistä kertaa testaamassa Hatha-joogaa Töölössä viime maanantaina. Ensimmäisen kokeilukerran jälkeen päädyimme kuitenkin siihen, että vaihdamme jooga-lajia toiseen sillä Hatha-jooga on hieman liian rauhallinen meille. (Ei siis lainkaan huono, vain liian hidas kahdelle tuuliviirille) Olemme kuitenkin päättäneet harrastaa joogaa kerran viikossa yhdessä joten katsotaan mihin tämä laji meidät vie. Hihii.. Meidän isi-ihminen taas pysyttelee vankasti vanhojen tuttujen harrastustensa parissa ja hänet löytää myöhäisiltaisin usein pelaamassa jääkiekkoa, jääpalloa tai kaukalopalloa. Viikonloppuisin harrastamme koko perhe yhdessä vielä perheuintia ja vietämme yhdessä puoli tuntia altaassa erilaisten uintitehtävien parissa. Täytyy sanoa, että tämä harrastuspaletti tuntuu juuri sopivalta tänä syksynä: ei liikaa eikä liian vähän - vaan juuri sopiva!

Mitä teillä harrastetaan tänä syksynä?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Teidän harrastussetti kuulostaa oikein mukavalta. Meillä 11v harrastaa säbää ja futista. 10v harrastaa säbää ja aloitti koriksen. 7v pelaa futista. Mies valmentaa säbää. Hän pelasi kortteliliigassa futista, käy miesten säbävuorolla ja silloin tällöin lätkässä. Minä aloitin futiksen ja koriksen. Talvella vuorot osuvat samalle päivälle, joten futis ehkä jää. 4-vuotias ei vielä harrasta mitään. Muskarista varmasti tykkäisi, mutta ryhmät ovat kovin aikaisin. Ja just nyt ei jaksa etsiä yhtään uutta harrastusta kenellekkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on kyllä koko porukalla paljon liikunnallisia harrastuksia. Kivaa! Teillä menee varmaan monet arki-illat näiden harrastusten parissa. Minusta on hyvä jos lapset löytävät liikunnan ilon jo pienenä ja haluavat harrastaa ja viettää aikaa urheilun parissa. Siitä tulee myöhemmin elämäntapa <3

   Poista
 2. Kiekkokoulu onkin varmasti ihan mahtava juttu! Meilläkin isompi pojista sitä taannoin mietti, mutta oli valitettavasti meidän aikatauluihin niin kovin huonoo aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kiekkokoulu on näin ensimmäisen kerran jälkeen ainakin ihan täysi hitti :D.. Ja tuo on totta: välillä kyllä tuntuu ettei harrastusten aikatauluja mitenkään saa soviteltua arjen kanssa..

   Poista