2017/12/11

Perheblogien joulukalenteri luukku 11: Vaalea pirskahteleva inkivääriglögi

Tervetuloa Perheblogien joulukalenterin pariin. On aika avata 11. luukku ja sen takaa löytyy meidän perheen salainen glögiohje jonka tänään haluan jakaa teidän kanssa. Tykkään siis aivan super-paljon glögin tuoksusta. Siinä yhdistyy kaikki ne mausteet jotka yhdessä luovat sen jouluisen tuoksun kotiin. Tällainen tuoksu leviää toki ihan valmisglögiä keittämällä, mutta jos on todellinen joulufiilistelijä niin kuin minä olen (hahaa..) haluan nauttia tästä tuoksusta pidempään. Tähän on olemassa yksi keino ja se on kotitekoisen glögin keittäminen omalla liedellä. Viime vuosina olen itse hurahtanut vaaleaan glögiin. Vaaleiden glögien pohjana tykkään käyttää tuorepuristettua omenamehua, toki muutkin hedelmämehut kelpaavat jos ei pidä omenaisesta mausta. Seuraava ohje on alkoholiton ja soveltuu koko perheen nautittavaksi: 

Vaalea pirskahteleva inkivääriglögi
(5 mukia)
1 ltr tuorepuristettua omenamehua (kaupan kylmähyllystä)
1 (luomu)-appelsiini
1 punainen omena
reilu (n. kahden peukalon verran) tuoretta inkivääriä
4 kanelitankoa
20 kokonaista kuivattua neilikkaa
0,33 ltr. gingerbeer (alkoholiton)
Rusinoita
Esim. bambutikkuja koristeluun

Tee näin: Pese appelsiini ja leikkaa kuorimaveitsellä ohut kerros appelsiinin kuorta. Voit reilusti käyttää koko appelsiinin kuoren hyödyksesi. Kuori reilu pala inkivääriä ja leikkaa siitä ohuita viipaleita. Kaada omenamehu kattilaan ja lisää kaikki mausteet, appelsiininkuoret ja inkivääriviipaleet sekaan. Anna kiehua hiljalleen n. 10-15 minuuttia. Pujota sillä välin rusinat coctail-tikkuihin ja viipaloi omena. Siivilöi kuuma juoma niin, että se on puhdas mausteista. Voit halutessasi pelastaa kanelitangot koristeeksi. Kaada kuuma glögimehu koristeltuihin laseihin ja kaada lopuksi juuri ennen tarjoilua päälle loraus ginger beer:iä ja sekoita nopeasti lusikalla. Nauti. 

Onko sinulla tapana keittää glögiä jouluisin?

-Såfin

PS. Löydät perheblogien joulukalenterin muihin luukkuihin seuraamalla meidän FB-sivua (klik!) tai IG-tiliä (klik!).. :)

2 kommenttia: