2018/04/10

Hankintahaaveita uuteen kotiin

Tiedän että sorrun samaan virheeseen kuin muutkin uuden kodin hankkineet. Ajattelen, että uusi koti tarkoittaa uusia neliöitä ja ne neliöt pitäisi täyttää uudella tavaralla. Tosiasia on se, että vaikka meidän uusi koti on isompi kuin nykyinen, sitä ei kuitenkaan olisi tarkoitus täyttää täpötäyteen tavaraa. Jokaista seinän pätkää ei ole tarkoitus peittää kaappien ja taulujen taakse, vaan haaveilen väljästä kodista. Tiedän, että se tulee pikkuhiljaa vuosien mittaan täyttymään tavaralla, mutta siihen ei tarvitsisi ottaa varaslähtöä heti alkumetreillä. Heh. Silti istun tässä ja haaveilen uusista huonekaluista ja koriste-esineistä. Niin tyypillistä. Syytetään tästä intoilusta vaikka sitten kevättä. Tällaisista jutuista haaveilen meidän uuteen kotiin..


Ylempi kuva: 1. Geometrinen matto olohuoneeseen. 2. Rottinkityyppinen jakkara eteiseen 3. Muhkea pellavapäällysteinen iso sohva 4. Tanskalaista designia valaisimen muodossa 5. Paljon erilaisia kasveja ja hassuja ruukkuja (kuvat room21.fi)

Alempi kuva: 1. Paljon uusia koristetyynyjä joka puolelle asuntoa. 2. Rullilla kulkeva tarjoiluvaunu keittiöön (lähinnä yrteille) 3. Pastellinsävyinen kaappi. 4. Uutta taidetta käytäviin ja lisähuoneisiin 5. Uusi seinäkello (kuvat room21.fi)

Päällimmäisenä mielessä meidän uuteen kotiin on sohvan hankinta. Se mietityttää eniten, sillä sohva on huonekalu johon sitoutuu moneksi vuodeksi eteenpäin. Värin ja päällisen voi aina päivittää mutta muoto pysyy. Koen myös sohvan olevan symbolinen esine. Se on paikka johon koko perhe kerääntyy viettämään aikaa. Ei siis ole yhdentekevää minkälainen sohva tulee hankittua. Sen kaveriksi uuteen olohuoneeseen tulee geometristä ulkonäköä mm. maton muodossa. Geometriset ja linjakkaat muodot saavat kontrastia kasveista hassuttelevissa ruukuissa ja tällä hetkellä pidän erityisesti piikikkäistä yksilöistä, kaktuksista. Kaikki ei toki tule olemaan heti valmista, mutta suhtaudun silti tähän sisustusprojektiin suurella innolla. Vähän niin kuin muutkin asiat elämässäni toivon, että kaikki olisi valmista "kaikki heti nyt"-meiningillä. Hahaa.. Ihan kaikkea ei tietenkään myös rahallisista syistä ole mahdollista hankkia heti, joten vähän joudun taistelemään järjen, intoilun ja budjetin kanssa tässä asiassa.

Minkälaisista hankinnoista sinä haaveilet tänä keväänä?

-Såfin

PS. Viimeisin postaus meidän melkein valmiista kodista löytyy täältä (klik!).

4 kommenttia:

 1. Kivoja juttuja! Meillä on hieman isommat hankinnat mielessä, sillä viime vuonna uusittu mökkiranta kaipaisi uutta laituria. Kotiin taas on ostoslistalla verhot sekä muutamat tyynyt nyt ainakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, laituri - se on investointi joka kannattaa. Meillä hengaillaan aina koko kesä meidän mökin laiturilla :D

   Poista
 2. Todella kivoja juttuja! Meillä hankintalistalla uusi sohva, iso muhkea ja mieluiten divaaniosuudella. Ei ihan helppo löytää! Nuorempien lasten yhteiseen huoneeseen kaikkea pientä kivaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri joku iso ja muhkea sohva olisi tosi kiva. Ajatuksena ainakin todella houkutteleva :D Hyvää sohvaa saa kyllä metsästää...

   Poista