2018/04/19

Kesähaaveet 2018

Joko saa alkaa suunnittelemaan kesää? Minusta saa. Kesäloma ja kesäsuunnitelmat ovat pyörineet minun mielessä siitä lähtien kun töissä löimme lomaviikot lukkoon. Tänä vuonna saamme ylellisesti viettä neljä lomaviikkoa yhtäaikaa koko perheen kanssa. Aika luksusta. Tämä on varmaan viimeinen kesä pitkään aikaan kun meillä on mahdollisuus tähän. Ensi syksynä meidän esikoinen aloittaa koulun ja uudet ajat ovat edessä 10 viikon pitkine koululomineen. Siksi aiomme nauttia ja rentoutua tänä kesänä vähän ekstraa.. 
TÄNÄ KESÄNÄ AIOMME AINAKIN:

- Tehdä pidempi venematka. Aiomme pakata tarvittavat ulkoiluvaatteet ja pari hyvää kirjaa matkaan ja suunnata lomamme alun kunniaksi merelle. Viime kesänä vietimme vajaan viikon vesillä elellen tiiviisti veneessä heti lomamme alussa. Se oli lomamme kohokohta, ihan parasta.

- Poimia villikukkia niityllä ja tuoda ne koristeeksi sisälle. Haaveilen myös villikukkakranssin solmimisesta.

- Elää, kuntoilla ja syödä terveellisesti. Monet tykkää herkutella kesällä. Minä taas haaveilen oikein kunnon terveys-spurtista. Rakennusprojektin ja sen tuoman kiireisen elämäntyylin takia tuntuu siltä, että ainakin itse olen tällaisen puhdistuskauden tarpeessa.

- Vierailla Muumimaailmassa yhdessä tuttujen bloggaaja-perheiden kanssa. Muumimaailma sijaitsee ihanassa Naantalissa, jossa myös on paljon idyllisiä katuja ja rantaravintoloita. Täydellinen paikka kesäviikonlopulle.

- Suunnitella ja tehdä meidän uuden talon pihaa. Emme ota tavoitteeksi saada pihaa valmiiksi tänä vuonna, mutta aidat ja muut katokset pitäisi kuitenkin olla hyvällä mallilla ennen syksyä. Nyt meidän uusi talo näyttää lähinnä betonibunkkerilta sorapedin keskellä. Heh.

- Lukea pojille Astrid Lindgrenin Veljeni Leijonamieli-kirjaa. Haaveilen rauhallisista päivistä kun saamme löhöillä yhdessä rannalla tai viltillä nurmikolla ja vain lukea yhdessä.

- Nukkua teltassa kesämökkimme läheisyydessä. Lasten mielestä telttailu voi olla jännittävää, joten ajattelimme, että on turvallisinta olla mökkimme lähellä ja voimme sitten tarpeen tullen loikkia sisälle.

- Kummatkin lapset haaveilee golffaamisesta. Tänä vuonna nuorempi pääsee ensimmäistä kertaa golfradalle ja meidän 6-vuotias puolestaan haluaisi jo pelaamaan "kunnon golf-pelin". Heh.

- Suppailla mökkimme läheisyydessä. Etenkin minä haaveilen hyvistä säistä jotta uskaltautuisin hieman pidemmälle retkelle suplaudan kanssa. Viime vuonna testasin tätä lajia ensimmäistä kertaa, mutta en uskaltautunut vielä kauemmaksi kuin lähisaarten ympäri.

- Käydä ulkokesäteatterissa lasten kanssa. Tämä oli jo viime vuonna todo-listalla, mutta jäi toteuttamatta muiden kiireiden takia. Muistan omasta lapsuudesta, miten jännittävää oli käydä katsomassa teatteria ulkona.

- Käydä aikuisten kesken terassilla. Täytyy myöntää, että en ole käynyt missään terassilla hyvin pitkään aikaan. Tänä vuonna haluaisin lähteä extempore-tyylillä käymään kaupungilla ja istua auringonlaskuun asti ystävien kanssa nauttimassa kaupungin vilskeestä.

Mistä sinä haaveilet tulevana kesänä?

-Såfin

1 kommentti:

  1. Kivan oloinen kesä teillä tulossa. Meidän suunnitelmat koostuvsat mökkeilystä ja yhdestä pienestä ulkomaanmatkasta.

    VastaaPoista