2018/04/04

Terveisiä Åresta

Tuntuu hyvältä istua taas koneen ääressä kirjoittamassa. Olen ottanut reilun viikon pituisen loman blogin kirjoittamisesta ja sen ajan olen käyttänyt tehokkaasti lomaillen ja keräillen voimia yhdessä perheen ja lasten isovanhempien kanssa meidän yhteisellä matkalla Ruotsin Åreen. Reilu viikko sitten suuntasimme suksilla täyteen pakatuilla autoilla laivalla yli Tukholmaan. Sieltä matkamme jatkui autolla taittaen melkein 700 kilometriä huikeisiin vuorimaisemiin Pohjois-Ruotsiin. Siellä meitä odotti tyhjä mökki maailmancup-rinteessä ja mielemme oli valmiina täyttymään uusilla muistoilla. Varsinaisia suunnitelmia meillä ei lomaviikolle ollut. Tiedossa oli vain se, että viettäisimme viikon aikana kahden perheenjäsenen synttäreitä ja kävisimme paljon ulkoilemassa ja nauttimassa lumisista rinteistä. Mukana autossa meillä oli välineitä ihan lumilaudoista liukureihin asti..

Viikon alussa päätimme heti tilata koko porukalle jännittävän elämysretken Åren erämaahan. Aiempina vuosina olemme käyneet mm. koiravaljakkoajelulla ja yhteinen elämys ollut kiva tapa aloittaa lomailu. Tänä vuonna hulluttelimme ja lähdimme koko porukalla lumiskootterisafarille vuorille. Tästä haluan kertoa teille vielä erikseen sillä se oli aivan huikea elämys. Vuorimaisemia pääsimme toki ihailemaan ihan muutenkin laskettelusuksien päältä. Meidän vanhempi poika on edistynyt aivan huikeasti ja kulki tänä vuonna isoissa rinteissä meidän mukana. Täytyy myöntää, että jouduin kuoppaamaan tavoitteeni kehittää laskettelutaitojani samaan vauhtiin kuin meidän lapset oppivat. Meidän 6-vuotias on jo minua parempi rinteessä. Siis oikeesti hän meni heittämällä ohi. Lapsilla rohkeus ja peloton asenne on tässä lajissa valtti. Itse tykkään nautiskella ja kulkea rinteissä rauhallista vauhtia kun taas esikoisemme jo halusi mennä hyppyrimäkeen. Sain monena päivänä kuulla ihania muistutuksia tästä: "Hallåå, Mamma. Laita vähän vauhtia tuohon laskemiseen". Hahaa..

Iltaisin rentouduimme hyvän ruuan ääreen. Monena iltana laittauduimme ja suuntasimme Åren kylään ravintolaan syömään. Lapset viihtyivät silloin piirrustustehtävien ja ipadien parissa pitkän ulkoilupäivän päätteeksi. Jonain iltoina olimme niin väsyneitä, että teimme jonkun helpon ruuan mökillä ja lämmitimme vielä illan päätteeksi saunan. Voin kertoa, että uni maistui kaiken ulkoilun jälkeen aika hyvin. En voi vieläkään uskoa sitä todeksi, että aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta koko meidän loman. Se, tuntui jotenkin ihan rikolliselta. Meidän lapset kysyivät monena päivänä "että onko tämä oikeesti totta, vai onko tämä unta" - niin hauskaa meillä oli.

Nyt on ulkoiltu, paistateltu auringossa ja herkuteltu. Voin rehellisesti sanoa, että akut on jälleen ladattu.

Mitä sinulle kuuluu?

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää ihanalta lomalta♥ Täällä akut ovat aika tyhjillään, mutta josko nuo aurinkoiset kevätpäivät taas toisivat lisää virtaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keväässä on tosiaankin se hyvä puoli, että auringosta saa hurjasti energiaa! <3

      Poista