2018/04/17

Silja Suite

Nythän on niin, että me täytimme yhteenlaskettuna tasavuosia isi-ihmisen kanssa. Meidän yhteenlaskettu vuosiluku on nyt kokonaiset seitsemänkymmentä vuotta. Vietimme synttäreitämme pienessä porukassa kivalla synttäribrunssilla Fazerilassa muutama viikko sitten. Varsinaisia vuosia minä täytin kuitenkin kun olimme reissussa laskettelemassa Åressa. Åreen matkustimme autolla ja laivalla, koska on kätevää pakata hiihtoreissua varten tarvittavat valtavat tavaramäärät heti kotipihassa suoraan autoon. Tänä vuonna lasten isovanhemmat jotka myös olivat reissussa mukana, olivat hoitaneet meille laivavaraukset. 70-vuotislahjaksi saimme heidän järkkäämänä yllätykseksenä matkustaa koko laivan hienoimmassa hytissä, Silja Suite:ssa. Täytyy sanoa, että leuat kyllä putosi kun astuimme "hyttiin" sisään. Tai siis eihän tämä mikään hytti ollut, vaan huoneisto omalla saunalla, poreammeella, makuuhuoneella, olohuoneella ja omalla keittiöllä..

Meidän pojat olivat aivan innoissaan juoksemassa ympyrää hienoissa tiloissa. He kysyivät monta kertaa jos saisivat jäädä vielä yhdeksi yöksi sinne asumaan. Laivalla kävimme syömässä kivan illallisen ja suuntasimme pikaisen discon kautta takaisin hyttiimme. Eihän tällaista tilaisuutta voinut jättää käyttämättä. Napsautimme saunan päälle ja avasimme pullon kuohuvaa. Lapset istuivat ikkunassa katselemassa kun laiva raivasi tiensä jäälauttojen läpi. Nautimme hetkestä ja vietimme rentoa iltaa yhdessä, kyllä laivan ohjelmaan kerkeäisi osallistua seuraavallakin laivareissulla joskus myöhemmin. Lasten mielestä jännin juttu Silja Suitessa oli ehdottomasti poreammeessa kylpeminen. Ison lasiseinän takana olevasta saunasta katselimme heitä kahta kikattelemassa ja kylvettämässä lelujaan. Valvoimme sinä iltana myöhään ja nautimme kaikin tavoin hienosta tiloista. Seuraavana aamuna kun heräsimme, kaipasimme kuitenkin jo ihmisten ilmoille. Vaikka aamiaisenkin olisi saanut tilattua suoraan toimitettuna Silja Suiteen päätimme, että haluamme mennä syömään meriaamiaisen laivan ravintolaan.

Tämä hytti-yllätys oli tosi kiva ja varsinainen elämys meille kaikille. Pieni ripaus todellista luksusta. Tällaisissa tiloissa matkustaisi mielellään uudestaankin. Kiitos lahjasta!

Aika huikea "hytti", eikö vain?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Vau!! Me tultiin just takaisin Ruotsin risteilyltä ja täytyy sanoa, että se A-luokka on ihan jees aikuisten kesken, mutta kyllä kolmen lapsen kanssa kaipaisi vähän enemmän tilaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä oli siis aivan luksusta! :D Ei kuitenkaan ihan jokaiselle risteilylle ole mahdollisuus matkustaa näin. Mutta kivaa, että ainakin kerran saimme asua tässä hytissä <3

   Poista
 2. Vau, olipa ihana yllätys♥ Kuka sitä laivan huvituksia kaipaakaan, jos tuollaiseen pääsee rentoutumaan :)

  VastaaPoista
 3. Itse en välitä juuri risteilyistä, juurikin ahtaiden hyttien takia. Tukholma kiva kaupunki mutta nämä laivat. Tuollaiseen hyttiin voisi ehkä mennä!

  VastaaPoista