2018/04/26

Lasten suusta

Aina välillä on hauska julkaista niitä parhaita ja hauskimpia juttuja lasten suusta. Jos niitä ei kirjoita muistiin, ne unohtuvat hetken päästä. Näin ollen olen pyrkinyt kirjoittamaan niitä itselleni ylös myöhempiä nauruhetkiä varten. Teen usein muistiinpanoja täällä blogityökalussa ja tekstit jäävät joskus pitkäksi aikaa luonnoksiin odottamaan parempaa julkaisuaikaa. Lausahduksia keräilen esimerkiksi näin yhteen kunnes niitä on muutamia ja teksti on valmiina julkaistavaksi. Vauvavuoden hauskat tapahtumat on helppo kirjoittaa muistiin vauvakirjaan mutta myöhemmin niille ei ole oikein luontevaa paikkaa. Olen monesti miettinyt, että ehkä sittenkin pitäisi olla jokin lapsikirja jonne voisi kirjoittaa juttuja tärkeimmistä tapahtumista ja hauskimmista jutuista..

Lasten suusta viime aikoina:

Kuopuksemme oli käynyt keskustelua Vaarinsa kanssa eläköitymisestä ja sen tarkoituksesta. Meidän 4-vuotias oli kuunnellut pitkään juuri eläkkeelle jäänyttä isoisäänsä ja tokaissut lopuksi: "mutta eihän sulla Vaari ole tekohampaita". Heh. Eli ilman tekohampaita ei voi alkaa eläkeläiseksi. Ettäs tiedätte.

Olimme päättäneet pysähtyä syömään pitkän automatkan kesken. Kerroimme suunnitelmista takapenkkiläisille jolloin meidän 6-vuotias vastasi meidän ruokataukosuunnitelmiin näin: "Huh. Onneksi pysähdytään syömään. Olin jo ihan vähän syönyt mun paitaa kun on niin kova nälkä".

Juttelimme lasten kanssa vakavissamme siitä mikä kunkin lempihedelmä on. Jäimme pohtimaan baanaanin ja omenan välillä. Lopuksi meidän 4-vuotias sanoi yhtälailla vakavissaan, että tietää sittenkin mikä on lempihedelmä: Suklaa. Rakas lapseni, vaikka suklaapatukka kuoritaan niin sitä ei valitettavasti lasketa hedelmäksi.

Meidän kuopus kysyi minulta yksi päivä, että muistanko minä minkälaista oli kun oli kesä. Kerroin hänelle, että kyllä muistan ja että odotan tulevaa kesää kovasti. Tämän jälkeen hän kuvaili minulle kesää seuraavasti. "Se oli äiti se aika kun me olimme ulkona pelkissä sisävaatteissa, siis ei ulkovaatteita lainkaan, ajattele. Sinä äiti makasit aina nurmikossa ja nukuit. Minä yritin tuoda sinulle leluja mutta otit vain aurinkoa.." Hahaa.. Kiitti hei. Muistan ne kesät kun vain nukuin auringossa ja ne eivät todellakaan olleet ne kesät kun te olette olleet pieniä, rakas poikani!

(Yhtenä väsyneenä muuttopäivänä) Meidän kuopus katsoo minua suoraan silmiin ja sanoo hennolla äänellä: "Äiti, jos vielä laittaisit torahampaat suuhun niin näyttäisit iiihan Draculalta." Hahaa..

Mites teillä, kuuluuko teilläkin tällaisia juttuja ja onko sinulla tapana kirjoittaa niitä muistiin?

-Såfin

2 kommenttia: