2018/04/09

Lumiskootterisafari vuorilla

Kerroin teille aiemmin meidän onnistuneesta lomamatkasta Åreen. Meillä oli aivan upeat säät koko viikon ajan ja lumitilanne Pohjois-Ruotsissa oli mitä mahtavin. Etenkin hyvä lumitilanne sai meidän pohtimaan erilaisia retkimahdollisuuksia joita meillä ei aiemmin ole ollut lomaillessamme Åressa. Päätimme hullutella ja lähteä koko porukalla muutaman tunnin ohjatulle lumiskootterisafarille. Iiik. Löysimme yrityksen joka teki tällaisia perheille suunnattuja ekskursioita erämaahan vuorten ja tuntureiden jylhässä maisemassa. Meidän porukasta löytyi kaksi jotka halusi ajaa omaa lumiskootteria (tai siis teknisesti kulkuneuvot taisivat olla telamönkijöitä). Yhden tällaisen lumiskootterin perään kiinnitettiin erikoinen reki joka kulki suksilla mönkijän vetämänä ja sen kyydissä me istuimme turvallisesti lasten kanssa nauttimassa maisemista. Ennen kuin lähdimme matkaan kuljettajat saivat erikoisvarusteet ja heille kerrottiin tarkat ohjeet miten laitteita tulisi käsitellä. Tämän jälkeen avaimet käännettiin ja moottorit pörähtivät käyntiin. Olimme innoissamme ja ehkä hieman jopa ylijännittyneessä tilassa kun seurueemme lähti liikkeelle kohti jännittävää seikkailua..

Ajelimme keskellä metsää, korkeilla ja aukeilla paikoilla sekä myös järven jäällä. Matkan aikana myös meidän pojat saivat olla mönkijöiden kyydissä, mutta pääosin nautimme matkasta reestä. Keskellä meidän ajomatkaa pysähdyimme järven rannassa sijaitsevan mökin edustalle. Kukaan ei koko talvena ollut käynyt tässä paikassa sillä koskematonta lunta oli reilusti yli metrin joka puolella. Meidän opas kavoi meille pienen käytävän ja heitti porontaljat lumihankeen. Siinä me istuimme tulen ääressä ja grillasimme vaahtokarkkeja ja joimme kahvia. Se hetki tuntui aivan satumaiselta. Istuimme keskellä erämaata koskemattomassa paikassa lumipenkeillä. Harvoin kahvi on maistunut niin hyvältä kuin siinä auringonpaisteessa. 

Missään vaiheessa matkaa ainakaan minua ei pelottanut, päinvastoin. Lapset istuivat tiiviisti muumon ja minun sylissä peittojen alla. Olin iloinen siitä, että olimme päättäneet pukea laskettelukypärät ja lasit retkelle. Skootterin kyydissä käy kova viima vaikka aurinko lämmittää jo melkoisesti tähän aikaan vuodesta niin vaatteita ei voi olla liikaa. Pysähdyimme muutaman kerran valokuvaamaan matkalla ja bongailimme myös kyydistä eri eläinten jälkiä lumesta. Tämä oli aika huikea kokemus sekä kuskeille että meille kyydissä istujille. Lähtisin milloin vain uudestaan.

Meille kaikille jäi tästä retkestä tosi ihana muisto!

-Såfin

3 kommenttia:

  1. Vau! Voin vain kuvitella kuinka innoissaan pienet (ja isommatkin) pojat tuollaisesta on :D Varmasti mahtava muisto talletettavaksi :)

    VastaaPoista
  2. Varmasti mielenkiintoinen sekä jännittävä seikkailu. Itse en ole koskaan ajanut mönkijällä tai ole edes ollut kyydissä. Joskus olisi kiva kokeilla. Kiva pysähdys, istua porontaljassa tulen ääressä ja syödä grillattuja vaahtokarkkeja. https://www.akixkonemyynti.fi/koneet-ja-varusteet/monkijat

    VastaaPoista