2018/04/13

Jättimäiset DIY Legoalustat

En tiedä teistä, mutta ainakin meille fiilataan legoja tosi paljon. Joulun, synttäreiden ja muiden juhlapyhien ansiosta meille on pikkuhiljaa kerääntynyt aika mahtava kokoelma niitä. Eikä tämä haittaa, sillä meidän pojat viihtyvät tuntikaupalla keskenään rakentaessa legoista kokonaisia kyliä, autokisa-areenoita ja dracula-linnoja. Kummatkin pojat ovat legojen avulla myös kehittäneet ohjeiden lukutaitoaan (lego-pakkauksissa on muuten todella selkeät ohjeet) ja sanoisin, että keskittymiskykykin on kummallakin edistynyt hurjasti meidän legoprojektien takia. Ei siis ole ollenkaan hullua kun meidän isi-ihminen päätti, että hän haluaa tukea poikien kiinnostuksen kohdetta tekemällä heille kunnolliset alustat rakentamista varten..

Me teimme kummallekin pojalle omat rakennusalustat sillä ajattelimme, että tämä on paras tapa toimia rakkauden ja sovun ylläpitämiseksi. Heh. Koska meidän nuorimmainen tykkää autoista, koostimme hänen alustan kaupasta löytyvistä autorata-pohjista. Meidän vanhempi puolestaan tykkää tehdä isoja rakennelmia legoistaan ja hänen alusta koottiin siksi tavallisista pohjista. Meidän isi-ihminen mittasi legoalustat ja sahasi vanerista sopivan mittaiset pohjat alustoille. Muoviset legorakennusalustat kannattaa kiinnittää vaneriin rakennusliimalla (esim. Kiillon Premium). Liimaaminen on tarkkaa työtä ja vaatii mielellään kaksi ihmistä jotta alustat saa kiinnitettyä hyvin yhteen niin, että legot kiinnittyvät kunnolla alustojen saumojen yli. Meilläkin meni yksi sauma millillä vinoon, jonka johdosta sen yli ei voi kiinnittää legoja. Hups. Mutta onneksi se ei ole kovin paljon haitannut lopputulosta. Lopuksi hiekkapaperoimme vielä vanerin reunat ja kulmat pehmeiksi jottei pojat satuttaisi itseään.

Nämä alustat ovat olleet meillä aivan super-ahkerassa käytössä ja odotan etenkin aikaa kun muutamme uuteen kotiin kun jättimäiset Legoalustat voivat olla kokoajan esillä poikien omissa huoneessa..

Minkälaisilla alustoilla (vai täysin ilman) teillä rakennetaan legoja?

-Såfin

PS. Lapsimessujen lippujen voittajat ovat nyt selvillä. 2 lippua meni kommentoijalle: Nina Cainberg ja 1 lippu kommentojalle: Katja Kaunulainen. Onneksi olkoon! Saatte minulta pian sähköpostia. Kiitos kaikille osallistuneille.

2 kommenttia:

  1. Vau mitkä alustat! Me jemmattiin vanha puinen sohvapöytä ideana muovata siitä lapsille leikkipöytä. Etenkin meidän 4vee kun rakastaa leikkiä pöydällä eikä lattialla. Tämä idea pitää kyllä pitää mielessä, joskos pöydästä tulisikin ihan Legopöytä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tosi kivalta projektilta! :D Legopöytä on hyvä idea jos teilläkin yhtälailla fiilataan legoja. Meillä ne on ihan parasta ajanvietettä. <3

      Poista