2018/04/30

Vappuaskartelua ja pari vinkkiä

Vappu on minun mielestä yksi hauksimmista juhlista koko vuonna. Vappuun liittyy toki paljon perinteitä, mutta niitä voi vapaasti noudattaa fiiliksen mukaan. Vappu on vappu, oli miten oli. Vappufiilis tulee vaikka ei omistaisi vappupalloa, ylioppilaslakkia tai serpentiiniä. Vapputunnelmaan on helppo päästä keskellä ihmisvilskettä kaupungilla tai lasten puhaltaessa vappupilleihin kotipihalla. Meillä on ollut tapana juhlia vappua kaveriperheiden kanssa ja ainakin vappupäivää juhlimme valmistelemalla ihania herkkuja picnic-teemalla. Tapaamme yleensä melkoisen vakiintuneen porukan kanssa Helsingissä, levitämme vilttimme maahan ja nautiskelemme kuohuvaa ja syömme hyvin. Mitä parempi sää, sen pidempään viihdymme. Lisäksi vappuun kuuluu myös askartelu. Aiempina vuosina olemme tehneet itsetehtyjä vappuhuiskia ja hauskoja rusettipaketteja meidän kertakäyttöaterimista ja serveteistä (kts. kuvat alla). 

Tänä vuonna vietämme vappuaaton grillaten minun siskon ja hänen miehen luona. Saamme samalla vihkiä heidän pihan ja uuden grillin käyttöön. Pojat pukeutuvat hassuihin asuihin ja annamme heidän luultavasti valvoa vähän myöhempään. Seuraavana aamuna kokoonnumme suurelle picnicille Helsingin kaivopuistoon. Lapset rakastavat viltillä istumista ja parasta on tietenkin ruoka ja hyvä seura. Jos sää on sateinen siirrämme yksinkertaisesti picnicin meille sisätiloihin. Luulen jokatapauksessa, että vappu tulee olemaan aika huikea tänä vuonna, tunnen sen.

Vinkkejä hauskaan vappuun: 
- Salaatti toimii myös syötynä grillivartaista. Kätevää picnicillä. (kts kuvat yllä)
- Jälkkärinkin voi koota kätevästi vartaisiin pujottamalla lempiherkut niihin. (kts. kuvat yllä)
- Kertakäyttöaterimet ja servetit kannattaa pakata yhteen (esim. rusetiksi kuten yllä)
- Jos et halua ostaa kalliita vappuhuiskia voit myös valmistaa ne itse paperipilleistä, teipistä ja värikkäästä silkkipaperista tai sanomalehtipaperista (kuten yllä)
- Ja niin, muista laittaa kuohuva kylmään!

Miten sinä vietät vappua tänä vuonna?

Oikein Hauskaa Vappua!

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Hyvä idea nuo vartaat! Ihania molemmat!

    VastaaPoista
  2. Mukavia vinkkejä :) Meillä vappu meni ihan kotosalla flunssapotilaita parannellen.

    VastaaPoista