2018/05/17

Miten ja missä lastenvaatteita ostetaan lapsiperheissä?

Olen tässä pohtinut meidän menetelmiä ostaa lastenvaatteita. Täytyy myöntää, että viime vuosina minä olen tehnyt enemmän verkko-ostoksia kuin koskaan aiemmin. Ihan vain siksi, että koen säästäväni siinä tosi paljon aikaa. En yksinkertaisesti kerkeä ostoksille sellaiseen aikaan, että vaateliikkeet olisivat auki, vaan istun iltaisin lasten mentyä nukkumaan keräämässä verkkokauppojen ostoskorit täyteen lastenvaatteita. Todellisuudessa verkkokaupoissa surffailemiseen saa kulumaan myös merkittävän määrän tunteja. Lisäksi paketti pitää hakea postista, lasku pitää maksaa ja kenties pitää vielä palauttaa vääränkokoiset vaatekappaleet takaisin toimittajalle. Onko siis kyseessä todellista ajansäästöä, siitä voi olla montaa mieltä. Silti olen jo useamman vuoden ostanut yli 90% lastenvaatteista verkkokaupoista. Valikoimahan verkossa on huikea ja vaatteita voi tilata useasta eri maasta jos niin haluaa. 

Olen huomannut itsessäni myös jännän piirteen sen jälkeen kun olen alkanut suosimaan verkko-ostoksia: hullaannun aivan täysin kun pääsen käymään "oikeilla ostoksilla" vaateliikkeissä. Viime viikolla meidän esikoinen sanoi ensimmäistä kertaa mielipiteensä omien vaatteiden ulkonäöstä. Tähän asti minä olen vapaasti saanut valita kaikki ostamamme lastenvaatteet. Nyt meidän 6-vee poitsu kuitenkin kertoi meille, että hän ei omasta mielestään omista yhtään hienoa vaatekappaletta. Liittyy varmasti ikään. Hän myös esitti toiveensa siitä, että hän haluasi lähteä shoppailemaan vaatteita. Minä hypin salaa tasajalkaa innostuksesta, sillä tätä hetkeä olen odottanut. Todellista äiti-poika-aikaa. Me lähdimme jo muutaman päivän sisään shoppailemaan yhdessä. Ai että, löysimme niin hienoja vaatteita. Esikoiselle nämä vaatteet todellakin tulivat tarpeeseen, sillä monet hänen vaatteista oli juuri jäämässä pieneksi. Tietenkin omatkin ostokset olivat.. kröhöm.. todella tarpeelliset. 

Tämän hauskan ostosreissun jälkeen olen valmis hieman muuttamaan ostoskäyttäytymistä lastenvaatteiden suhteen. Oli tosi kiva käydä siellä vaateliikkeessä hypistelemässä ja pohtimassa ostoksia. Haluan tehdä sitä useammin ja toivon, että myös jatkossa saan seuraa jommasta kummasta pojasta. 

Missä ja miten sinä ostat lastenvaatteet?

-Såfin

PS. Instagramissa:ssa (stories-osiossa:@malin.safin) tänään myös kysely: "missä sinä ostat valtaosan lastenvaatteista: verkkokaupoista/vaateliikkeistä?" - käy vastaamassa tutkimukseen!

4 kommenttia:

 1. Täällä vasta odotellaan ensimmäistä lasta, mutta pääasia vaateostokset on tehty netissä. Ne vähän, mitä on ostettu. Yleensäkin valtaosa vaateostoksista tapahtuu nettikauppojen puolella. Varmaan tuo helppous, valikoima ja hinta puoltavat nettikauppoja. Toisaalta välillä on käyty kivijalkaliikkeissä hypistelemässä. Siinä on oma viehätyksensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin. :) Verkko-ostoksissa on tietenkin juuri se hyvä puoli, että pääsee vertaamaan hintoja ja valikoimia ihan mihin kellonaikaan vaan. Helppous ennen kaikkea.

   Oikein paljon onnea odotukseen <3

   Poista
 2. Ihania tuollaiset shoppailupäivät♥ Vaikka suosin mielelläni lähialueen yrittäjiä, tulee etenkin lastenvaatteet ostettua pitkälti verkosta. Urheilu- ja ketjuliikkeistä tai marketeista kun ei kaikkea sitä löydy mikä mieleen olisi ja ne ihanat pienet kivijalkaliikkeet puuttuvat. Toisaalta onhan se verkkoshoppailu etenkin uhmaikäisen kanssa niin paljon helpompaakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, lisää näitä <3 Verkko-ostoksissa on paljon hyviä puolia, juuri tuo kätevyys ja mahdollisuus ostaa sellaisia tuotteita joita ei ole löydy lähellä olevista kaupoista. :) Uhmaikäisten päikkäreidenkin aikaan pystyy hyvin hoitamaan pikaiset shoppailut. Hihii..

   Poista