2018/05/21

Mökkikauden avaus ja keskittymiskyvyn testaaminen

Viime vikonloppuna päätimme korkata mökkeilykauden. Meillä on mökki Tampereen suunnalla, Ylöjärvellä Näsijärvessä sijaitsevassa saaressa. Kuljemme minuutin pituisen vesiylityksen pienellä veneellä ja suurin piirtein kahden tunnin kokonaismatkan jälkeen saavumme perille. Koska mökki on saaressa, siellä saa yleensä olla hyvin rauhassa, ellei häiriinny satunnaisesta linnusta joka liitelee järven yli. Saaressa ei ole montaa mökkiä ja meidän ja lasten isovanhempien mökin lisäksi. Se tunne kun saa kantaa matot ulos tuulettumaan talven jälkeen on ihana. Jotenkin tuntuu siltä kuin itse heräisi talviunilta siinä samalla. Tänä vuonna lasten Mummo ja Vaari olivat jo valmistelleet meidän mökin ennen meidän saapumista ja he olivat kantaneet ulos matot ja peitot meidän kuistille. Meidän hommaksi jäi enää vain pintojen peseminen ja tekstiilien tamppaaminen. Viikonlopulle oli tälle juuri täydellinen sää. Aurinko paistoi mutta samalla pieni tuulenvire teki tehtävänsä ja talven yli laskeutuneet pölyt lensi  tiehensä siinä touhuessamme.. 

Pojat ovat odottaneet mökille pääsyä jo monta kuukautta. He ovat jotenkin kaksi aivan erilaista tyyppiä kun pääsemme saareen. He eivät pelkää mitään tai arkaile olla meidän aikuisten näköpiirin ulottumattomuudessa vaan he kulkevat kaksistaan tutkimassa luontoa. Huomasimme miten he ovat kasvaneet viime vuodesta, sillä heidän perään ei enää tarvitse vilkuilla ihan joka sekunti. Viikonlopun aikana saunoimme ja olimme paljussa ja milloin missäkin kuului lasten laulua ja rallatusta. Paljussa nautiskellessa meidän kuopus lauloi yllättäen "elämä on lightning" (elämä on laiffii-melodia) ja nauroimme hyväntahtoisesti hänelle ja hänen ilolle. Kävimme sunnuntaina myös lyhyellä kalastusreissulla joka hieman muistutti viime vuoden kalakokemusta josta silloin julkaisin blogissa hulvattoman kuva-tapahtumasarjan.  Pojat eivät ihan vielä jaksa istua paikoillaan riittävän pitkään jotta voisimme kutsua sitä kalastamiseksi. Ehkä ensi vuonna sitten.. Heh. 

Mitä sinä teit viikonloppuna?

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Oi, te ootte jo päässeet mökkeilyn makuun! Me täällä ollaan vielä malttamattomina, mutta pihatöitä varten on jo pieni kone varattuna eli pian alkaa meidänkin mökkikausi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Oli tosi kivaa. Ja ymmärrän todellakin, että tekin jo odotatte mökille pääsyä. Se on jotenkin niin jännää joka vuoden ensimmäisellä kerralla :)

      Poista