2018/05/11

Annalan puutarha ja kukkivat kirsikkapuut

Oli ihan kummallista herätä keskellä viikkoa ikkunasta tulevaan auringonpaisteeseen ja tajuta, että on vapaapäivä. Elin itse koko eilisen päivän sunnuntaifiiliksissa. Meillä ei varsinaisesti ollut päivälle sovittu mitään tiukkaa ohjelmaa, mutta halusimme ehdottomasti viettää aikaa ulkona koska harvinaisen hienoa säätä ei sopisi heittää hukkaan. Alunperin suunnittelimme lähtevämme Vanhankaupungin koskelle nautiskelemaan, mutta matkalla ajoimme kahden ison kukkivan kirsikkapuun ohi ja halusin ehdottomasti pysähtyä ihailemaan niitä. Heti pysäköidessämme autoa näimme miten puiden takana aukesi aivan ihana maisema suureen puistoalueeseen jonka korkeimmalla pisteellä sijaitsi vanha huvila, Annala. Vanhassa puurakennuksessa näytti olevan vilskettä ja pienet polut ja luonto sen ympärillä näytti niin kutsuvalta, että päätimme muuttaa suunnitelmaa ja jäädä siihen nautiskelemaan auringosta..

Rakastan kirsikkapuita. Parasta niissä on se ihana väriloisto ja se tunne kun tuuli puhaltaa puusta  valkeita ja vaaleanpunaisia lehtiä jotka hiljalleen leijailee maahan. Tuntuu oikeastaan aivan siltä kuin olisi jossain Disney elokuvassa. Annalan edustalla oli muutama kirsikkapuu jota monet ohikulkijat pysähtyivät ihailemaan ja kuvaamaan. Alueella oli myös paljon muuta tutkittavaa ja ihailtavaa. Polkuja kulkiessa löysimme kuntoilupaikan, istutuksia ja mm. valkovuokko-kukkameren. Kiipesimme kallioille ja etsiskelimme aarteita metsästä. Hetken kiertämisen jälkeen suuntasimme alueen keskipisteeseen, Annalan päärakennukseen. Vanhassa huvilassa oli pieni kahvila ja istahdimme nautiskelemaan paikan historiallisesta tunnelmasta. Itse sorruin syömään toscakakkupalan ja kyllä se maistui ihan hitusen paremmalta kahvilan kauniin vanhan kukkatapetin ja kauniin pöytäliinan takia. Heh. Pian pojat halusivat jatkaa ulkoilmasta nautiskelusta ja palasimme puutarhaan juoksemaan ja nauttimaan tunnelmasta. 

Luulen, että edellisessä elämässäni olen ollut tällaisen huvilan asukas ja voisin vieläkin nähdä itseni kulkevan puutarhassa valkoisessa leningissä ja istuskelemassa puutarhapenkillä nauttimassa kukista. (Hetkinen, olikohan tuo sittenkin jostain elokuvasta?! Hihii..) Tällaisen paikan löytäminen saa minut iloiseksi - onneksi pysähdyimme kuvaamaan kirsikkapuita!

-Såfin

PS. Jos haluat nähdä kirsikkapuiden kukinnan juhlafiiliksellä, Roihuvuoren kirsikkapuupuistossa järjestetään Hanami-juhlat ensi viikon lauantaina 19.5 kello 12-18.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti