2018/05/13

Sohvapöytä suoraan 50-luvulta

Tänään olen iloinen. Sen lisäksi, että tänään on äitienpäivä olen myös innoissani edistysaskelista meidän kodin sisustuksessa. Lisäneliöt meidän uudessa kodissa tarkoittaa tietenkin enemmän tilaa meidän perheelle niin elämiseen kuin huonekaluihin. Reilu vuosi sitten sain mahdollisuuden omistaa ihanan 50-luvun sohvapöydän joka oli ollut käytössä jo isoisoäidilläni hänen asunnossaan aikoinaan. Vaikka minulla ei päätöshetkellä ollut tilaa tälle sohvapöydälle en voinut vastustaa sitä, sillä se oli täydellinen. Rakkautta ensisilmäyksellä niin sanotusti. Minun vanhempani ovat tähän päivään asti ystävällisesti säilyttäneet kyseistä sohvapöytää minulle ja vihdoin koitti se päivä kun sain tuoda sen kotiin. Olemme sijoittaneet tämän ihanan täydellisen 50-luvun sohvapöydän meidän olohuoneen vieressä olevaan tilaan, vilvoitteluhuoneeseen, joka on huone meidän olohuoneen ja saunan välissä. Se on niin täydellinen siinä. Tilassa on myös toinen juttu josta todella olen innoissani; seinä joka tarkoituksella jätettiin raakabetonille rakennusvaiheessa..

Vaikka matot ja pihamme valmistuttua ulos siirtyvät sohvat ovat vain väliaikaisesti tässä huoneessa, niin osaan jo silmieni edessä nähdä miltä tämä huone tulee näyttämään kun se on valmis. Tulen istumaan tässä saunan jälkeen lasten kanssa nautiskelemassa tilasta. Harkitsemme myös pienen television tuomista tähän tilaan. Se olisi silloin ainut TV meidän kotimme pääkerroksessa. Paljon päätöksiä on siis vielä edessä.

50-luvun puisissa huonekaluissa on sitä jotain. Rakastan niiden laatua ja samalla myös niiden ulkonäköä. Muutama vuosi sitten ostin myös huutokaupasta erään 50-luvun lipasto:n meidän silloiseen olohuoneeseen. Se oli ainut huonekalu jonka ehdottomasti halusin mukaan myös meidän uuteen kotiin. Nämä muutamat huonekalukappaleet viime vuosisadan puolivälistä sopii minusta niin hyvin meidän kodin muuten supermodernien pintavalintojen kanssa. Se tuo kivaa kontrastia ja erikoisuutta kotiimme. Tähän kyseiseen vilvoittelutilaaan olemme saamassa myös samaan aikakauteen sopivaan sohvan ja tilasta tulee aivan täydellinen. En malttaisi odottaa. Siihen asti hymyilemme ja nautiskelemme tästä meidän uusimmasta aarteesta..

Ihanaa äitienpäivää kaikille äiteille! Nautitaan tästä päivästä lastemme (ja ihanien huonekalujen) seurassa <3

-Såfin

PS. Lue myös lisää pöydällä sijaitsevista itsetehdyistä kaktuksista.. :)

4 kommenttia:

 1. Minun sydämessäni on myös ihan erityinen paikka 50-luvun kalusteille, arkkitehtuurille ja muotoilulle ylipäätään :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 50-luvulla on luotu paljon ihania design-tuotteita ja samoiten pidän myös 50-luvun arkkitehtuurista! Siinä on sitä jotain <3

   Poista
 2. Kaunis pöytä♥ Ja kerrassaan ihana tuo betoniseinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Minä olen niin fiiliksissä näistä :)

   Poista