2018/05/22

Korkeasaari parhaimmillaan

Tässä aikaisessa kesässä on monta positiivista asiaa. Yksi on se, että pääsee kiinni kesätouhuihin tosi aikaisin ja niitä voi tehdä pikkuhiljaa ilman että niistä tulee sellaista suorittamista. Ei niin, että nämä kesätouhut välttämättä edes vaatisi auringonpaistetta, mutta tekeehän se niistä aika paljon mukavampia. Me suuntasimme yhtenä arki-iltama viime viikolla Korkeasaareen ja täytyy sanoa, että tämä paikka on parhaimillaan juuri nyt. Monet käyvät eläintarhoissa keskikesällä, mutta silloin eläimet ovat yleensä lämmön ja auringonpaahteen uuvuttamia. Nyt ulkona vallitseva sää, parikymmentä astetta ja pieni tuuli, loi optimaalisen olosuhteen eläimille ja ne jaksoivat olla virkeinä leikkimässä aitauksissaan. Lapset olivat aivan innoissaan. Toinen ilon aihe meidän poikien mielestä meidän reissulla oli se, että he saivat tällä kertaa itse suunnistaa kartan avulla. He olivat super-tärkeinä osoittamassa suuntaa seuraavalle pisteelle.. 

Saarella on tähän aikaan vuodesta paljon pesiviä lintuja ja siitä oli monessa kohtaa myöskin varoituskyltiit. Yksi vähän ärhäkkäämpi Kanadanhanhi meinasi hyökätä meidän kuopuksen päälle ja säikähdimme aikalailla. Muuten koko saaren linnut loivat aikamoisen show:n ääntelyiden ja paritteluleikkien muodossa ja pysähdyimme monta kertaa katselemaan ilmassa tanssivia lintuja ja  äänteleviä kanarianlintuja. Söimme Karhu-nimisessä Ravintolassa ja en tiedä olenko ollut tyhmä vai miksi en ole aiemmin tajunnut että ravintolan toinen seinä on lasista ja se viettää karhulinnaan. (tietty sen nimestäkin olisi voinut päätellä). Paikasta sai hyvät burgerit ja samalla saimme katsella karhujen piirileikkejä ikkunan läpi. Aika mahtavaa. Onneksi pojat sentään malttoivat syödä. Illan aikana meille kaikille kertyi aika hurja määrä askelia ja pojat olivat valmiina sänkyihin heti kotiin saavuttuamme. 

Suosittelen todella käymään Korkeasaaressa nyt alkukesästä ennen liian kuumia helteitä. Oli tosi kiva nähdä eläimet liikkeessä! 

Milloin sinä olet viimeksi käynyt Korkeasaaressa?

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Korkeasaari on kyllä hauska paikka! Meiltä jäi käynti viime vuonna välistä, mutta 4-vuotias kaipailisi jo kovasti lumileopardeja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä tämä on meillkin sellainen jokavuotuinen retkikohde. Lapset niin rakastavat eläimiä <3

      Poista