2018/10/29

Pimeän kauden hauska puoli

Normaalisti ajatus pimeästä syksystä ei ole lainkaan houkutteleva. Katoava valo ja synkät, viileät, kosteat ja karut illat eivät houkuttele ulkoilemaan ja muutenkin energiaa näyttää katoavan ihan tekemättä mitään. Vaikka rakastan alkusyksyä sen kaikessa väriloistossa tämä jälkipuolisko tästä vuodenajasta on inhokkini. Synkkä ajanjakso alkaa minusta juuri tästä hetkestä kun kelloja käännetään talviaikaan. Valoa ei iltaisin enää näe ja muutenkin lehdet ovat jo pudonneet puista, ihmiset murjottaa ja haluamme kadota pimeyteen herätäksemme ensi keväänä samaan aikaan kukkien kanssa. Silti perusluonteeseeni kuuluu positiivinen ajattelu. Ei voi olla asiaa joka on pelkästään huono. Kolikolla on pakko olla kääntöpuoli, vaikka välillä niiden keksiminen on hieman työlästä. Tein tässä yhtenä iltana listan niistä asioista jotka ovat kivoja pimeässä syksyssä vain psyykatakseni itseäni. Ehkä sinä iloitset samoista asioista?!

Pimeä ja kylmä syksy voi myös olla hauskaa koska: 

- On superhienoa ihailla tähtitaivasta ensimmäisiä kertoja viime kevään jälkeen. Tänä vuonna aion ottaa projektiksi valokuvata tähtitaivasta. Se ei ole helppoa sillä kaupungissa tällainen ei onnistu. Pitää siis tehdä metsäretki jonain kauniin kirkkaana iltana. 

- Glögin juominen on sallittua vaikka viikon jokaisena päivänä. Muutoin paheksutaan makeiden juomien litkimistä, mutta glögi. Kyllä, se on sallittua. Hihii..

- Jouluvalot, tai kausivalot ovat tunnelmallisia. Niitä voi virittää kotinsa ympäristöön vaikka jo heti syyskuun loppupuolella ja antaa niiden olla paikoillaan maaliskuuhun asti. Lisää valoa, lisää hymyä.

- Lapset rakastavat taskulamppuretkiä. MLL Puistola järjestää joka vuosi lapsille taskulamppupolun ja sellaisen voi myös ihan itse tehdä vaikka takapihalleen. Onhan ne tutut nurkat aika paljon mielenkiintoisempia taskulampun valossa. 

- Kukaan ei näe miten likaiset meidän ikkunat ovat. Pesimme ikkunat kesällä, mutta pihaa ja talomme ulkokuorta on rakennettu sen jälkeen ja pienehkö rakennuspölykerros on kivasti laskeutunut joka pinnalle. Mutta hei, koska ulkona on pimeää niin kukaan ei välitä. Eikö tämä ole vähän sama kuin kysymys siitä syntyykö metsässä ääni kun puu kaatuu, jos kukaan ei ole kuulemassa sitä? = onko lika olemassa jos kukaan ei näe sitä?

- Voi sytyttää kynttilöitä ja polttaa takkaa. Eilen minä sytytin kynttilöitä ensimmäistä kertaa tänä syksynä. Tuli luo todella kivan tunnelman ja nyt kun lapset ovat vähän isompia uskallan jo polttaa kynttilöitä meidän olohuoneessa. 

- Ulkomaalaiset ihmiset nauravat meille pohjoismaalaisille siksi, että odotamme lunta: sitä kylmää märkää tavaraa joka sataa taivaalta ja peittää kaiken alleen. Mutta kyllä, me odotamme lunta koska se heijastaa valoa. Koska sillä on hauska leikkiä, siinä voi urheilla ja se muutenkin vaimentaa kaupunkialueen meteliä. 

- Jos ei muuta niin tämä kylmä ja pimeä kausi saa meidät kaikki arvostamaan aurinkoista ajanjaksoa entistä enemmän. 

Keksitkö sinä lisää syitä miksi pimeys on hauskaa?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti