2018/10/24

Täydelliset banaani-piimämuffinssit

Alkukesästä serkkuni toi meidän extempore picnicille aivan huippuhyvät banaanimuffinssit. Silloin tiesin, että minun oli saatava niiden resepti. Täytyy myöntää, että en ole käyttänyt banaania kovin paljon leivonnassa, poislukien banaaniletuista joita joskus teen aamupalaksi viikonloppuisin. Sain myöhemmin kesällä reseptin näihin suussa sulaviin muffinsseihin ja vihdoin löysin aikaa pienelle leivontauokiolle. Joku saattaa ehkä ajatella, ettei näissä muffinsseissa nyt voi olla mitään erikoista, mutta usko pois - näissä on jotain niin sanoinkuvaamattoman hyvää, ettei niitä voi vastustaa. En tiedä mistä se johtuu. Näissä verrattaen hieman enemmän nestettä kuin tavallisisissa muffinseissa, ja toisaalta näissä on myös pitempi paistoaika. Ehkä tämä on se syy miksi juuri nämä ovat aivan huippuhyviä...

Banaani-piimämuffinssit
(Resepti pohjautuu Vapun banaanikakkuun)

2,5 dl sokeria
pieni määrä suolaa
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
2 munaa
3 luomubanaania (kypsää)
1 tl kanelia
1 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl leseitä
1 dl piimää (tai kermaviiliä)

Tee näin: Vispaa sokeri ja voi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Muussaa banaanit ja lisää voiseoksen sekaan. Lisää puolet jauhoista ja sekoita. Laita joukkoon piimä ja loput jauhoista. Sekoita tasaiseksi massaksi. Jaa taikina suuriin muffinssivuokiin. Paista uunissa n. 175 astetta 35-40 minuuttia. Herkuttele!

-Såfin

1 kommentti:

  1. Täähän olis hyvä kun meillä välillä tuppaa banaanit jäämään tummumaan.. leivontaan ne kävisi vielä oikein hyvin..:)

    VastaaPoista