2018/10/11

Meidän uusi takka

Kun rakensimme taloa suunnittelimme ensiksi, että hankkisimme jonkun todella erikoisen takan katseenvangitsijaksi. Yksi vaihtoehdoista oli avaruusalueen muotoinen värikäs takka ja toinen oli kapselin muotoinen valkokiiltävä takka. Monessa asiassa päätimme hullutella, mutta takan suhteen päädyimme loppujen lopuksi hyvin perinteiseen moderniin versioon. Meidän takka on seissyt käyttämättä jo aivan liian kauan meidän muuton jälkeen mutta nyt kun illat viilenevät päätimme, että olisi aika ensimmäistä kertaa testata meidän hienoa (vielä) valkoista takkaa joka komeilee keskellä olohuonetta. Olisi ollut hieman koomista tässä vaiheessa projektia tajuta, että esimerkiksi takan hormi ei vedä. Heh. Pienellä jännityksellä sytytimme siis eilen ensimmäistä kertaa tulta meidän takkaan ja pidätimme ehkä jopa hetken aikaa hengitystä. Parin sekunnin viiveellä tuli kuitenkin humahti ja hormi alkoi vetämään. Huh, onneksi. Takka ei siis vain näytä hyvältä vaan se myös toimii..

Meidän takka on Nordpeis-merkkinen ja siinä on ylösnostettava liukulasi jonka läpi tuli näkyy.  Koska halusimme siron takan, emme voineet hankkia varaavaa takkaa, mutta siitä huolimatta se lämmittää todella kivasti meidän kotia. Halusimme, että hormi jota pitkin savu poistuu, olisi valkoinen jotta se sulautuisi ja olisi mahdollisimman huomaamaton meidän valkoisia seiniä vasten. Nappivalinta. Klapit asettelimme vanhaan puulaatikkoon jonka löysin eräästä sekatavaraliikkeestä melkein kymmenen vuotta sitten. Parkettilattiaa suojaa lasi, jottei kipinät polttaisi siihen jälkiä.

Meidän vanhassa kodissa takka oli alakerrassa erillisessä huoneessa. Valitettavasti se oli silloin niin erillään olohuoneesta, etttä emme istuneet tulen ääressä kovin usein. Nyt tilanne on toinen kun takka on paraatipaikalla keskellä meidän kodin sydäntä. Kerroinkin aiemmin, että meidän olohuoneessa ei ole televisiota. Idea on, että sen sijaan voisimme yhdessä istua katselemassa kun takassa palaa tuli tai nauttisimme yhteisestä illasta ruokapöydän ympärillä. Olen oikein tyytyväinen tähän ratkaisuun ja meidän uuteen takkaan.

Tällainen takka-tarina meillä. Miten sinun luona tehdään? Poltatteko paljon takkaa?

-Såfin

1 kommentti:

  1. Kaunis takka♥ Meillä yritetään pärjätä pelkästään takan lämmöllä mahdollisimman pitkälle syksyyn ja talvella mielellään kokoonnutaan koko perhe takkatulen ääreen iltaisin :)

    VastaaPoista