2018/10/31

10 kestosuosikkia arkiruokailussa

Huomasin toissapäivänä, että istuin koneen ääressä etsimässä inspiraatiota arkiruokiin. Se on jotenkin hauskaa että teen näin, vaikka kuinka paljon vannoutuneesti kokkailin ja testailin uusia reseptejä tänä kesänä juuri tämän tilanteen välttämiseksi. Jotenkin se syksy aina vie minulta kaiken ylimääräisen mielikuvituksen ja turvaudun lopulta aina niihin samoihin ruokiin. Milloin minusta on tullut näin tylsä? Osittain tämä tapa liittyy siihen, että tiedän osaavani valmistaa näitä meidän "perusruokia" niin, että ne myös maistuvat lapsille. Vaikka olen aina tykännyt ruuanlaitosta niin en pidä siitä että minun pitäisi taikoa koko perheelle ruokaa vartissa. En ole taikuri. Heh. Nyt syksyllä olemme saaneet paljon apua arjen ja ruokarallin pyörittämisestä isovanhemmilta (kiitos!). Silti haluaisin olla rohkeampi kokkailemisen suhteen. Vaikka nämä alla listaamani ruuat ovat meille niitä perusruokia niin ehkä joku muu löytää näistä inspiraatiota omaan arkiruokaan.


Meidän kestosuosikit arkiruuassa: 

1. Makaroonilaatikko. (Myös härkikisestä). Tämä on minun lempparini. Lapset syövät makaroonilaatikkonsa aina peitettynä ketsuppilla. Heh.

2. Tomaattikeitto hyvän leivän kanssa. Meidän lapset rakastavat tätä ruokaa. Joskus tekee pahaa sanoa heille, ettei joka viikko voi syödä tomaattikeittoa. Tähän keittoon saa kivasti vaihtelua pestokastikkeella tai mozzarellajuustolla.

3. Uunilohi. Tämä on superhelppo ja valmistuu melkoisen nopeasti uunissa. Haaveilen joskus siitä, että jaksaisin tehdä arkisinkin perunamuusia, mutta se jää yleensä kaukaiseksi toiveeksi. Heh. Usein syömme lohen salaatin ja/tai keitetyn perunan kanssa.

4. Jauhelihakeitto. Keittoruuat ovat tosi hyviä, kun niistä voi tehdä isomman satsin kerrallaan. Se toimii hyvin myös parin päivänä päästä lämmitettynä.

5. Lämminsavulohileipäset. Minä tykkään muussata tumman leivän päälle avocadoa (lapset eivät niin välitä siitä). Joskus levitämme pohjalle myös maustamatonta tuorejuustoa ja lopuksi lohta. Niin hyvää.

6. Butterchicken riisillä ja salaatilla. Tähän menee yleensä valmistukseen hieman enemmän aikaa. Mutta hyvä puolivalmiste tähän on juuri kauppoihin tullut Kariniemen kananpojan Butter Chicken. Iso peukku tälle.

7. Bataatti-chili sosekeitto. Yleensä teen tätä isomman satsin kerrallaan niin, että syömme sitä toisena päivänä höystettynä raejuustolla ja toisena päivänä saatan paistaa joukkoon esim. pekonia. 

8. Pinaatti tai nokkosletut itsetehdyllä puolukkasurvoksella. Näitä ei onneksi ole edes kovin monimutkaista paistaa itse vaikka moni niin luulee.

9. Pasta Carbonara. Perjantai-illan herkuksi valmistuu käden käänteessä helppo pasta carbonara. Mutta vaikka tämä ruoka valmistuu nopeasti niin se on myös hyvää vain pienen hetken. Ei siis kelpaa sellaiseksi ruuaksi jota kaikki syövät eri aikaan.

10. Tortillat eri täytteillä. Vaihtelemme täytteitä fiiliksen mukaan esim: kanaa, jauhelihaa, fetaa, avocadaa yms. muut mausteiset ja suolaiset täytteet toimivat meillä. Joskus heittäydyn ihan villiksi ja teen salsat itse. 

Jaa mielellään kommenttikentässä alla sinun kestosuosikit? Mitä kokkailet kaikista eniten?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti