2018/10/02

Kielikylpypäiväkoti - mikä se on?

Me saimme pikkupoikien kanssa kutsun tulla tutustumaan ranskalaiseen Arc-en-ciel kielikylpypäiväkoti:in jossa järjestettiin avoimet ovet viime viikonloppuna. Kielikylpypäiväkodit ovat aina kiinnostaneet meitä sillä meidänkin perhe on kaksikielinen ja pidämme lasten kieliosaamista tosi tärkeänä. Olimme siis intoa täynnä, kun lähestyimme lauantaina Länsi-Pasilaan juuri avattua uutta kielikylpypäiväkotia. Tilat johon astuimme pursui energiaa. Iloiset hoitotädit ottivat vastaan pieniä vieraita ovella ja katossa lejui iso määrä värikkäitä ilmapalloja. Lapset heittivät tottuneesti kengät jalastaan ja ryntäsivät peremmälle. Lattialle oli teipattu hieno autorata joka johdatteli lapsia peremmälle. Katselimme mielenkiinnolla eri huoneita. Kun tutustuimme kauniin värikkäisiin huoneisiin meille paljastui pikkuhiljaa asioita jotka erottivat tämän paikan perinteisistä päiväkodeista. Kauniin värikkäillä väreillä maalatut seinät eivät olleet ihan tavalliset, koska seinillä roikkui julisteita joissa oli lueteltu eri sanoja ranskaksi. Ruokasalissa julisteet kertoivat tietenkin eri ruokailuaineista ja piirrustussalissa opeteltiin värien nimiä...


Mitä kielikylpypäiväkoti tarkoittaa? Tällaisessa päiväkodissa on tarkoitus, että lapsi oppii puhumaan uutta kieltä päivähoidon lomassa. Arc-en-ciel:issä tämä kieli on ranska. Ystävälliseltä ja hymyileväiseltä vaikuttava hoitohenkilökunta puhuu täällä pääosin ranskaa, mutta osaavat tietenkin myös suomea. Kirjoja ja lauluja lorutellaan ranskaksi ja pikkuhiljaa päivähoidon aloittamisen jälkeen lapsi osaa jo ensimmäiset sanat uudella kielellä. Lapset ovat pienessä iässä hyvin vastaanottavaisia uusille kielille ja he oppivat uusia sanoja joka päivä. Kieltä lähestytään Arc-en-ciel:issä vuoden mittaan erilaisilla teemoilla kuten ruokien, värien ja eri vuodenaikojen avulla. Myös ranskalainen kulttuuri näkyy eri tavoilla, mutta kaikki noudattaa tietenkin suomalaista varhaiskasvatusmenetelmää ja esimerkiksi suomalaisia juhlapyhiä. Kun lapsen päiväkotitaival päättyy Arc-en-ciel päiväkodissa on mahdollista osallistua täällä myös esiopetukseen josta lapsi siirtyy luonnollisesti esimerkiksi ranskalais-suomalaiseen kouluun. 

Arc-en-ciel on oppimista ilon kautta. Kun kysyin mikä tässä päiväkodissa on kaikista tärkeintä sain vastaukseksi sen, että kaiken ytimenä on se että lapsilla olisi kivaa oppiessaan uutta kieltä. Iloisuuden ja innovatiivisen ympäristön tuntee välittömästi. Iloiset menetelmät ovat kehittyneet vuosien varrella ja ovat luoneet mahdollisuuden tälle päiväkodille laajentaa toimintaa. Länsi-Pasilaan avattu päivähoitopaikka on nimittäin jo toinen toimipiste vuonna 2012 avatun Lehtisaareen toimipisteen lisäksi. Tällaiset päivähoitopaikat täyttyvät nopeasti sillä moni tietää, että lapsi saa tällä tavalla yhden bonus-kielen melkein huomaamatta.


Mitä kielikylpypäiväkoti maksaa? Koska kyseessä on yksityinen päiväkoti, kk-maksu eroaa hieman kunnallisista maksuista: alle 3-vuotias maksaa 1110€/kk ja yli 3-vuotias 910€/kk. Mutta maksettavaksi jäävä osuus ei kuitenkaan ole mitenkään päätähuimaava, sillä perheet saavat yksityisen hoidon tukea KELA:lta. Tämä tuki on suhteutettu perheen tuloihin ja yleensä lopullinen perheelle maksettavaksi jäävä osuus on 200-450€ välillä. Tukien hakemiseen saa tietenkin apua myös päiväkodin johtajalta jos siihen on tarvetta.

ALENNUS: Arc-en-ciel päiväkodissa Länsi-Pasilassa on vielä toistaiseksi hyvin tilaa, sillä se on juuri avattu. Mikäli sinua kiinnostaa ilmoittaa lapsesi tällaiseen iloiseen ja opettavaiseen ympäristöön päivähoitoon minulla on ilo tarjota sinulle varausmaksun (200€) ilmaiseksi koodilla LAPSIPARKKI. Tarjous on voimassa 31.12.2018 asti.

Kiitos kun saimme tutustua päiväkotitoimintaan. Oli todella mielenkiintoinen kokemus.

Merci beaucoup!

-Såfin

/Yhteistyössä Arcenciel Oy/

1 kommentti: