2018/10/19

Itsetehty yrittisuola

Olen joskus tainnut mainita siitä, että äitini on viime vuosina aktiivisesti kasvattanut ihania hyötykasveja, vihanneksia, marjoja, yrittejä ja salaatteja omassa pihapiirissä. Kasvimaan sydämessä on lasinen kasvihuone jossa kasvaa mm. tomaatteja ja muita lämpöä tarvitsevia vihanneksia. Tämä on niin kiva harrastus ja haaveilen siitä, että itse vielä joskus voisin kasvattaa näin paljon vihanneksia itse. Kesän ja syksyn aikana olemme saaneet nautiskella ja maistella näitä itsekasvatettuja herkkuja vanhempieni luona. Loppusyksystä äitini otti työn alle aika mielenkiintoisen projektin jossa hän halusi hyödyntää viimeisiä jäljelle jääneitä yrttejä ja tehdä niistä yrttisuolaa. Me seurasimme jännityksellä 2 viikkoa kestänyttä projektia ja lopputulos yllätti meidän kaikki positiivisesti. Tämä yrttisuola on aivan superhyvää. Me saimme myös iloksemme lahjaksi tällaisen suolapurkin, joka tosin jo pian on kulutettu loppuun..


Itsetehty yrttisuola
Tarvitset seuraavia tuoreita yrttejä:
- Reilusti timjamia
- Pieni määrä minttua 
- Ranskalaista rakuunaa
- Juurisellerin varsia
- Persiljaa
- Ruohosipulia
- 2 dl merisuolaa
- 2 rkl vettä

Tee näin: Täytä blenderi puolilleen täyteen erilaisilla yrteillä ja kaada suola sekaan. Lisää tarvittaessa vettä jotta kone silppuaa massan. Blenderissä silppuamisen jälkeen levitä massa ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle. Anna kuivua 2 viikkoa ja purkita. 

Oikein mukavaa viikonloppua!

-Såfin

PS. kiitos äiti, että sain jakaa tämän kivan projektin täällä blogissa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti