2018/10/25

Meidän makuuhuone

Uuteen kotiin muuttaessa makuuhuoneen kuntoon laittaminen on melkein viimeisenä listalla. Tai toki sänky pitää olla paikoillaan ja pedattuna, mutta siihen ne kriteerit pättyvät. Viimeiset muuttolaatikot ja mustat jätesäkit muuton jäljilta asusti meidän makuuhuoneessa pitkään. Siellä ne olivat nimittäin poissa muiden ihmisten silmistä. Vaikka siitä on kulunut jo aikaa kun viimeiset muuttolaatikot purettiin, meidän makuuhuone on pitkään ollut keskeneräinen. Eikä se vieläkään ole valmis, mutta lähestulkoon. Mikään sisustusprojekti ei ole koskaan täysin valmis, joten päätin siksi räpsiä pari kuvaa meidän makuuhuoneesta. Alun alkaen kun suunnittelimme tätä taloa oli selvä, että halusimme sijoittaa kaikki mahdolliset neliöt yhteisiin oleskelutiloihin ja meidän makuuhuoneet olisivat mahdollisimman pienet. Eihän sitä huonetta tarvitse juuri muuhun kuin nukkumiseen. Meidän kaikki kolme makuuhuonetta, jotka sijaitsevat kellarikerroksessa, ovat kooltaan 12 neliötä. Jokaisessa huoneessa on pieni ikkuna jonka voi avata tuuletusta varten..

Pienet neliöt tuovat omat haasteensa sisustamiseen. Päätimme pian muuton jälkeen, että seiniä olisi hyvä hyödyntää jotta saisimme vapautettua lattiatilaa turhista tavaroista. Siksi hankimme huoneeseen mm. bambutikkaat johon voi ripustaa "puolikäytetyt" vaatteet ja muut sellaiset tekstiilit jotka muuten herkästi olisivat lattialla vailla omaa paikkaa. Toiselle puolelle huonetta tilasimme Dots-henkarinupit. Tykkään niistä tosi paljon. Pohdin värejä pitkään ja mietin uskaltaisinko tilata eriväriset hassuttelevat nupit, onneksi uskalsin. Niihin on kiva ripustaa milloin mitäkin tarpeellista esinettä. Usein siinä roikkuu minun aamutakki henkarissa ja uintikassi jota tarvitsen joka viikko. Tällä hetkellä niiden kaverina on myös itse tekemäni valkoinen seinävaate.

Vaikka makuuhuoneemme on pieni, se on myös huone joka on pelkästään meidän. Siellä ei leikitä eikä sinne tuoda leluja tai muita turhia tavaroita. Makuuhuoneemme sisustusesineet on vuosien varrella löytänyt tiensä meidän luokse. Riviera Maison:in sängynpääty on meidän ensimmäinen yhteinen hankinta. Sen päällä komeilee mm. buddhalainen patsas joka on ostettu meidän Balin reissusta muutama vuosi sitten. Seinällä mustissa kehyksissä komeilee kaksi minun itse tekemää taideteosta. Erikoista niissä on se, että olen tehnyt ne kun olin vielä ala-asteikäinen. Vaikka makuuhuoneessamme on melkoisen paljon tavaraa tilaansa nähden, nämä kaikki esineet ovat sellaisia jotka saavat minut hymyilemään ja tunnen, että olen "omassa pesässäni" täällä ollessa. Huone on siis juuri sellainen kuin pitääkin. Haluaisin jossain vaiheessa hankkia vielä uuden päiväpeiton ja kenties toiseen nurkkaan pienen samettisen nojatuolin. Juuri nyt mennään kuitenkin näillä.

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Ihanat nuo nupit! Tuommoiset meidänkin on pakko saada! Naulakko tulee meillekin makuuhuoneeseen (kunhan saadaan aikaiseksi), juurikin niitä puoliksi käytettyjä vaatteita varten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nuo on kyllä niin herkulliset että tuli valinnanvaikeus kun katseli noita värivaihtoehtoja :D

   Poista
 2. Ihanan rauhallinen tunnelma! Ja noi Dotsit on herkullisen väriset!

  VastaaPoista