2018/10/23

Valokarnevaalien kuvasaldo

Kävimme viime viikonloppuna valokarnevaaleissa Linnanmäellä. Tapasimme siellä meidän ystäväperheen ja tarkoitus  oli yhdessä nauttia valontäyteisestä illasta ja kivasta tunnelmasta. Sää oli hieman viileä, mutta silti kirkas. Viikonloppu ja syysloma oli houkutellut paikalle "muutaman muun" perheen ja Linnanmäellä oli todellakin ruuhkaa. Lastenvaunuilla ei olisi päässyt kunnolla liikkumaan ja muutenkin jonottaminen eri laitteisiin oli ahdasta. Tämä oli ensimmäinen kerta kun ajattelin, että Linnanmäellä oli liikaa väkeä. Silti yritimme parhaamme mukaan nauttia illasta ja etenkin hienoista valoista jotka värittivät pimenevää iltaa. Lapset olivat tietenkin eniten innoissaan laitteista. Meidän kuopus oli myös odottanut saavansa ostaa hattaraa ja voitte kuvitella miten innoissaan hän oli kun kuuli, että kojuissa myytiin valohattaraa. Parkkeerasimme sivussa olevalle nurmikkoalueelle ja siellä nämä ihanat tahmatassu-mussukat nautiskelivat herkuista ja katselivat vilkkuvia valoja. Hätäpäissäni ihmispaljouden keskellä kerkesin myös napsia muutaman valokuvan.. 

Mitä tulee valokuvaamiseen niin kuvittelen joka vuosi, että menen lasten kanssa valokarnevaaleille ja otan siinä ohimennessä muutaman maailmanluokan kuvan hienoista ja värikkäistä valoista. Vuosi toisensa jälkeen tarina on kuitenkin ihan toisenlainen. Päädyn aina siihen, ettei lasten kanssa ole kätevää raahata jalustaa mukana. Jalusta on kuitenkin edellytys jos haluaa ottaa hienoja kuvia liikkuvista valoista. Nojaten eri aitoihin ja muihin kiinteisiin rakennelmiin otin tänäkin vuonna muutamia kuvia Ei ole montaa parempaa paikkaa kuvata tällaisia värikkäitä kuvia pitkällä valoitusajalla. Hetken aikaa katselin hieman kateellisena niitä tyyppejä jotka olivat tulleet paikalle yksin (jalustan ja kameran kanssa) ja kuvasivat laitteita. Totesin kuitenkin, että ehkä tuon aika vielä tulee joskus. Tällä kertaa nautin valokuvaamisen sijaan lasten riemusta ja pyörähdin jopa itsekin laitteessakin. 

Kävitkö sinä valokarnevaaleilla?

-Såfin

1 kommentti:

  1. Tiedän niin tuon tunteen! Samaa mietin itsekin kun vierailimme Lintsillä, jalusta olisi ehdoton onnistuneiden kuvien saamiseksi... Mutta kuten sanoit, ehkä sen aika tulee joskus, nyt on tosiaan parasta nauttia lasten riemusta, ja vähän aikuistenkin! <3

    VastaaPoista