2018/11/28

Amos Rex lasten kanssa

Vuosi sitten lupasin uudenvuodenlupauksena, että olisimme poikien kanssa hieman aktiivisempia käymään museoissa, taidenäyttelyissä ja erilaisissa teatteri-, baletti- ja oopperanäytöksissä. Niin ei kuitenkaan käynyt. Mielessäni rakkaat tahmatassut ja äärettömän arvokkaat taulut eivät edelleenkään sovi yhteen. Ei ainakaan silloin kun heidät erottaa toisistaan vain lattiaan maalattu viiva tai ohut turvanaru. Heh. Ehkä osaat samaistua?! Meidän 4- ja 7-vuotiaat pojat ovat aina olleet villimpää sorttia tiukasta kasvatuksesta huolimatta. Silti minusta heidän olisi nyt aika tutustua kulttuuriin sekä taiteen että esitysten kautta. Se kertoo jotain meidän historiasta ja samalla se opettaa heitä näkemään kauneutta erilaisissa asioissa. Näistä ajatuksista rohkaistuneena me kävimme muutama viikko sitten Amos Rex-valotaidenäyttelyssä pikkupoikien kanssa..

Amos Rex:in TeamLab-näyttely oli graafisesti erittäin kiehtova valospektaakkeli ja sen näkeminen oli todella huikea kokemus sekä meille että lapsille. Näyttelyssä oli useampi eri tila jossa erilaiset valoanimaatiot liikkuivat pitkin seiniä ja kattoa. Keskimmäinen huone oli meidän kaikkien mielestä jännin. Siellä lapset ja aikuiset saivat värittää erilaisia hahmoja jotka museon työntekijä skannasi järjestelmään. Muutaman sekunnin päästä se oma hahmo heräsi henkiin ja alkoi liikkumaan pitkin näyttelytilan seinää. Tämä oli lasten mielestä niin jännä kokemus, että väritimme oikein kahdet hahmot vierailumme aikana. Näyttelyn perällä oli myös interaktiivinen valoshow jossa valo ja musiikki liikkui huomioiden yleisön sijainnin keskellä huonetta. Lapset olivat todella ihmeissään ja me aikuiset vaikuttuneita tästä koko näyttelystä.

Meidän poppoo suosittelee Amos Rex näyttelyä kaikille jotka haluavat kokea jotain hieman erilaista. Näyttely sopii kaikille, lapsiperheille, aikuisille ja myös hieman varttuneemmalle väelle. Iso peukku.

Amos Rex-valonäyttely on auki 6.1.2019 asti. Liput 18€, lapset ilmaiseksi.

Onko sinulla suositella jotain lapsiystävällisiä näyttelyjä? Vinkkejä otetaan vastaan!

-Såfin

PS. tämä ei ole maksettu mainos.

1 kommentti:

  1. Mää oon suunnitellu ihan samaa kulttuuririentoilua noiden lasten kanssa, mutta käytäntöön se ei oo vielä päässyt:D Se hotelli- ja ravintolamuseon taikina näyttely on meidän listalla ja pitäisi käydä myös luonnontieteellisessä museossa :)

    VastaaPoista